[77.] Clinton Mata

Nieuws over spelers, bestuur, wedstrijden, ... Alles wat Club gerelateerd is.
Gebruikersavatar
leem
A-kern
Berichten: 520
Lid geworden op: 13 jun 2016, 08:49

Re: [77.] Clinton Mata

Bericht door leem » 09 okt 2019, 12:41

ah, jammer
0 x

IsO
Supersub
Berichten: 1405
Lid geworden op: 02 jun 2016, 17:14

Re: [77.] Clinton Mata

Bericht door IsO » 09 okt 2019, 14:16

Cedrinho schreef:
09 okt 2019, 12:28
leem schreef:
09 okt 2019, 09:50
Als Meunier forfait geeft moet deze dan misschien eens opgeroepen worden.

Verstuurd vanaf mijn moto g(6) plus met Tapatalk
Kan niet. Speelt voor Angola.
Klopt. Zijn laatste oproeping dateert wel al van 2016, wat op zich vreemd is, aangezien de twee rechtsbacks die momenteel in de selectie zitten, in Angola spelen, en Bruno Gaspar van Sporting Lissabon amper speelt. Dan meen ik toch te mogen aannemen dat Mata van een ander niveau is.
0 x

Gebruikersavatar
Vergas Ronald
"Moderator"
Berichten: 335
Lid geworden op: 31 mei 2016, 19:48

Re: [77.] Clinton Mata

Bericht door Vergas Ronald » 29 jan 2020, 22:07

Mata gaat voorop in de strijd vandaag. Komt van ver terug, haalt zijn man in, goeie tackle, gevaar geweken en is niet eens tevreden omdat 'm een corner moest weggeven, ongelooflijke inzet.
0 x
PRESS [CTRL + W] FOR BEST RESULTS

Gebruikersavatar
DavidVM
Supersub
Berichten: 1381
Lid geworden op: 30 mei 2016, 14:38

Re: [77.] Clinton Mata

Bericht door DavidVM » 29 jan 2020, 22:14

Moet toch leren om minder kaarten te pakken. En zijn vaak dezelfde fases waar hij dan is een duel verliest en het dan te enthousiast wil recht zetten
0 x

Tiki Taka
Sleutelspeler
Berichten: 3945
Lid geworden op: 30 mei 2016, 10:08

Re: [77.] Clinton Mata

Bericht door Tiki Taka » 30 jan 2020, 07:36

Ik vond zijn collega op de linkerflank, Sobol, eveneens een goede match spelen.
0 x

Gebruikersavatar
DavidVM
Supersub
Berichten: 1381
Lid geworden op: 30 mei 2016, 14:38

Re: [77.] Clinton Mata

Bericht door DavidVM » 20 feb 2020, 11:03

"Ik ben genoemd naar Clinton. Gelukkig was Trump nog geen president"

Clinton Mata de goedlachse sterkhouder van Club in 7 sleutelwoorden

Onderbelicht maar ó zo geliefd. Clinton Mata Pedro Lourenço (27): een vat vol energie, met het hart op de juiste plaats en een eeuwige glimlach op z'n gezicht. Dat zal u doorheen dit interview wel merken. Nooit had-ie gedacht op een dag tegen Manchester United te mogen voetballen. "Mijn weg naar de top kan jongeren inspireren."

UBERPROFESSIONEEL
"Het feit dat ik tijdens de winterstop in Dubai was, had niets te maken met het decor. Dubai is het echte leven niet. Ik zag grote auto's, miljardairs. Mannen die alles hebben, maar verbergen dat ze ongelukkig zijn. Ze halen plezier uit het spenderen van geld. Toen ik terugkwam in België, zei ik: 'Ik zat in een film.' Dubai en al die blingbling, da's niets voor mij. Ik leef liever discreet."

"Nu, ik was er om bij te trainen. Elke winterstage stuurt mijn makelaar zijn spelers naar daar, om er onze conditie te onderhouden met een physical coach en een dokter. Daardoor voelde ik me tijdens de eerste training in Qatar zo goed. Iedereen had pijn, maar ik niet. (lachje) De opoffering die ik daarvoor moest maken, was Nieuwjaar alleen vieren. Mama vond dat jammer - ze was triest - maar ze begreep me ook. Het zijn zulke inspanningen die me gebracht hebben waar ik nu sta."

"Mama heeft me altijd geleerd dat het leven niet gemakkelijk is. Ze zou perfect kunnen stoppen met werken, nu ik voetballer ben, maar dat doet ze niet. 'Want welk voorbeeld geef ik dan aan je drie jongere broers? Dat alles uit de lucht komt gevallen?' Vandaar ook dat ik geen geld uitgeef aan dure kleren of de winkel van Louis Vuitton zal leegkopen. Mama doet me dood. (proest het uit)

Ze wil niet dat ik het geld buitengooi. Iedereen is vrij om te doen wat hij wil hé, en ik zie sommige van die dingen ook graag, maar te koop lopen met je rijkdom is niets voor mij."

MUZIKANT
"Het is niet evident met al die wedstrijden, maar ik volg les om piano te kunnen spelen. Het ontspant me. Je denkt eens aan iets anders dan voetbal. (enthousiast) Eén van mijn favoriete liedjes is 'Someone Like You' van Adele. En 'Hello'. Ik hou van die zachte melodieën. Voor het slapen gaan oefen ik soms nog. Úren aan een stuk kan ik blijven proberen. Als ik mijn vingers niet goed gezet krijg, word ik zot. (lachje) Het vergt ook zo veel energie, dat ik soms hoofdpijn krijg en mijn concentratie verdwijnt. Maar ik ben niet het type dat half werk wil leveren."

"Daarnaast lees ik ook veel. Of kijk ik naar Discovery. Zulke natuurdocumentaires brengen me tot rust. Ik zou een hele dag naar die leeuwen of slangen kunnen kijken. Sander Berge heeft me uitgenodigd om eens de natuur in Noorwegen te gaan bewonderen - dat wil ik echt graag eens doen. Want weet je: nu ben ik nog Clinton Mata, de voetballer, maar wie zal me binnen tien jaar nog kennen? Het leven is meer dan dit spelletje, hé."

PRESIDENT
"Ze hebben het zichzelf niet te moeilijk gemaakt, mijn ouders. (lacht) 'We vinden de president van Amerika leuk, dus we gaan onze zoon Clinton noemen', redeneerden ze. (komt niet meer bij) Mijn vader en moeder hielden van Bill Clinton. Vandaar... Het is een leuke anekdote. Ik blij dat ik die naam gekregen heb. Net zoals ik blij ben dat George Bush of Donald Trump destijds nog geen president van de Verenigde Staten was. (grijnst) Stel je voor dat ik nu Trump Mata heette."

LAATBLOEIER
"Ik heb gevochten om te slagen, ben door 'de woestijn' moeten gaan. Da's ook de schoonheid van mijn parcours. Het heeft tijd gekost, maar ik ben er trots op. Mijn weg naar de top kan anderen inspireren, want niemand had gedacht dat ik vandaag hier zou staan. Behalve mijn ouders dan misschien. Kijk, Siebe (Schrijvers, red.) speelt al sinds zijn 16de in eerste klasse, terwijl ik op mijn 21ste nog twijfelde of ik wel goed genoeg was voor dit niveau. Ik weet nog dat ik tegen anderlecht op de bank zat, toen de rechtsachter zich blesseerde, en Felice Mazzu een flankspeler liet invallen... Ik was zó ontgoocheld en kwaad dat ik die avond - éénmaal terug in Charleroi - vijfenveertig minuten de longen uit mijn lijf ben gaan lopen. Ik stond kort daarna op het punt om te zeggen: ik keer terug naar tweede klasse. (mijmert) Ik had geen vertrouwen meer, kon zelfs geen pass van een meter meer geven. Maar toen heb ik mezelf voorgenomen dat Mazzu op een dag niet meer naast me zou kunnen kijken. Ik was al een harde werker, maar ik heb er sindsdien álles aan gedaan om te slagen."

"Voor de topper tegen Club zei Mazzu ineens: 'Je gaat starten.' Beeld het je in. Ik had nog geen minuut gespeeld - 't was 2 november (2014, red.). Het was een vergiftigd geschenk, maar als je hard werkt en nooit valsspeelt, word je daar op een dag voor beloond. 'Dieu' besliste die dag que c'était mon jour. Na twee minuten had ik kunnen scoren, na rust trof ik de lat. Mijn carrière was gelanceerd."

LACHEBEK
"Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. Echt. Vanaf het moment dat ik wakker word, ben ik blij. Omdat ik mijn ogen opnieuw kán opendoen, weer lucht mág inademen en opnieuw kán voetballen. Er zijn er die gaan slapen en denken: 'Morgen ga ik dat doen', maar nooit meer wakker worden. Ik ken mensen die een hartaanval gekregen hebben. Waarom zij en ik niet? Ik ben niet beter dan zij, hé."

"Als ik hier op het oefencomplex toekom, vragen mijn ploegmaats of de leden van de staf me: 'Maar hoe doe je dat toch, om van 's ochtends vroeg zo veel energie te hebben?' (lacht) Loïs (Openda, red.) wordt zelfs zot als-ie me ziet. Hij heeft ochtendhumeur. Ik zoek hem dan ook bewust op. Om hem te ambeteren. Zoals tijdens het ontbijt. Dan maak ik mijn armen extra breed. He-le-maal gek wordt hij op zo'n moment."

"Natuurlijk heb ik het ook wel eens lastig om op te staan. En ben ik in de auto ook wel eens k.o., maar wanneer ik de anderen zie, is het alsof iemand een batterij in me steekt. Of de machine aanlegt. (lacht opnieuw) Lachen is misschien wel mijn grootste kwaliteit. De enige keer dat ik hier met een serieuze blik ben toegekomen, was de dag na onze nederlaag in PSG. Ik voelde dat de sfeer gespannen was, door die gemiste penalty. Logisch ook. 'Waarom heb je dat gedaan?', vroeg ik aan Diagne. Ik heb hem toen proberen uit te leggen dat discipline en respect zéér belangrijk zijn binnen een voetbalploeg. Wie dat niet beseft, kan niet in een groep functioneren. Kijk, was ik tegen PSG niet geschorst geweest, dan zou ik er álles aan gedaan hebben om de bal aan Hans te bezorgen. Omdat ik het DNA van Club ken, weet hoe de mensen hier denken en hoe Diagne in elkaar steekt. Hij is geen slecht persoon, maar Hans is een icoon van Club. Wie is hij dan om die bal op te eisen? Diagne toonde geen respect tegenover Club, zijn kapitein, zijn coach en zijn ploegmaats. Zoiets ga ik nooit doen. Meer nog. Ik ben iemand die zelfs zijn concurrent feliciteert als hij een fantastische match heeft gespeeld."

DANKBAAR
"Ik kan niet zeggen dat ik het alleen gedaan heb. Tussen de lijnen, ja, maar rond het veld hebben mensen me geholpen. Ik ben hen daar dankbaar voor. Zo ook Ivan Leko, want niemand die eraan dacht om me in een driemansverdediging te zetten. Ik had dat nog nooit gedaan, toen hij me daar tegen Gent zette. Vanaf toen ben ik geëxplodeerd in de play-offs, heb ik mijn naam gemaakt bij Club. Ik kan ook als rechtsachter spelen, maar centraal rechts komen al mijn kwaliteiten tot uiting."

"Het flatteert me als Leko zegt dat ik de kwaliteiten heb om in de Premier League te spelen. Of ik er klaar voor ben? Dat kan je nooit zeggen. Wat ik wel voel, is dat ik nu meer 'afgewerkt' ben dan vorig jaar. Ik ben completer geworden onder Clement. Nooit eerder haalde ik dit niveau, was ik zo constant."

"Trouwens, de competitie waar ik het meeste naar kijk, is de Bundesliga. De Premier League is spectaculairder, maar daar spelen bepaalde ploegen minder mooi en tactisch minder sterk. Terwijl je in de Bundesliga alles hebt. Als je naar Dortmund tegen pakweg Leverkusen kijkt, dan gaat dat van box to box, met mooi voetbal én een hoge snelheid."

BELG-MAAR-GEEN-DUIVEL
"Kende je me al toen ik nog bij Charleroi speelde? En dacht je toen dat ik ooit dit niveau zou halen? Stel je eens in mijn plaats. Je bent 19, tekent bij Charleroi, woont er alleen en je speelt niet - je hebt dus geen vertrouwen. Als de bondscoach van Angola je dán belt... Het was de enige mogelijkheid die ik had om even op adem te komen, om frisse lucht op te snuiven. Denk je echt dat ik toen tegen mezelf zei dat er een dag zou komen dat ik met De Bruyne, Hazard en Lukaku ging kunnen spelen? Nu kén ik mijn kwaliteiten. Heb ik meer vertrouwen in mezelf. En meer gepresteerd. Maar toen..."

"Het is jammer, ja, dat ik niet meer voor de Rode Duivels kan uitkomen. Het is één van de grootste ploegen in Europa en in het systeem van Martínez had ik een meerwaarde kunnen betekenen. Als ik er te veel over nadenk, ga ik mijn hoofd hier tegen de muur slaan. (lacht) Je bent een internationale ster, hé, als Rode Duivel - op je cv weegt dat door. Het is ook altijd een kinderdroom geweest om een EK en WK te spelen. Maar ik heb geen spijt van mijn keuze. Simpelweg omdat er destijds niet te kiezen viel."

"Dat ik in al die jaren nog maar een paar interlands voor Angola heb gespeeld, komt omdat ik me wil concentreren op mijn club. Het bestuur hier betaalt mijn loon - ik wil me elders niet blesseren. Bovendien: we zijn aan iets groots bezig. Stel je voor dat we kampioen worden, de beker winnen én Manchester United uitschakelen: dan schrijf je echt geschiedenis."
3 x

Gebruikersavatar
Pica
Sleutelspeler
Berichten: 2885
Lid geworden op: 29 mei 2016, 20:39

Re: [77.] Clinton Mata

Bericht door Pica » 20 feb 2020, 12:00

Wat een mens zeg, grote meneer.
1 x

PetjeFCB
Supersub
Berichten: 1242
Lid geworden op: 30 mei 2016, 07:05

Re: [77.] Clinton Mata

Bericht door PetjeFCB » 20 feb 2020, 13:31

:bow:
0 x

IsO
Supersub
Berichten: 1405
Lid geworden op: 02 jun 2016, 17:14

Re: [77.] Clinton Mata

Bericht door IsO » 20 feb 2020, 17:50

Heerlijk interview
0 x

Gebruikersavatar
Vergas Ronald
"Moderator"
Berichten: 335
Lid geworden op: 31 mei 2016, 19:48

Re: [77.] Clinton Mata

Bericht door Vergas Ronald » 21 feb 2020, 13:14

Strafste aan Mata is niet zijn prestaties maar feit dat hij het op elke positie doet, vanachter met 3 stoppers, rechtsachter bij 4-3-3, rechtsmidden bij 3-5-2, kan hem niet schelen, altijd één van de betere op het veld.
0 x
PRESS [CTRL + W] FOR BEST RESULTS

Plaats reactie