[T1.] Ronny Deila

Nieuws over spelers, bestuur, wedstrijden, ... Alles wat Club gerelateerd is.
IsO
Sleutelspeler
Berichten: 3305
Lid geworden op: 02 jun 2016, 17:14

[T1.] Ronny Deila

Bericht door IsO »

't Is officieel! Ronny Deila wordt vanaf volgend seizoen onze nieuwe T1!
[spoiler]
RONNY DEILA NIEUWE HOOFDCOACH CLUB BRUGGE

Ronny Deila wordt volgend seizoen de nieuwe hoofdcoach van Blauw-Zwart. Daarover bereikten Standard Luik en Club Brugge enerzijds en Ronny Deila en Club Brugge anderzijds vandaag een akkoord.


Club Brugge heeft zijn nieuwe hoofdcoach voor volgend seizoen beet. Ronny Deila komt over van Standard Luik. Met Deila (47) haalt Club een coach binnen die weet wat prijzen pakken is. De Noor werd 2 keer Schots landskampioen met Celtic Glasgow en 1 keer Noors Landskampioen met Stromsgodset. Met beide elftallen won hij ook de respectievelijke nationale bekers. In 2021 werd hij met New York City FC kampioen in de MLS.

Deila volgt interim-coach Rik De Mil op. De Mil kan aansluiten in de technische staf van Deila en beslist in de komende weken over zijn toekomst. Ronny Deila brengt assistent Efrain Juarez mee. De voormalige Mexicaanse verdediger en A-international was ook al assistent van Deila bij Standard en New York City. Keeperstrainer Wouter Biebauw, video-analist Matthias Bernaert en de 2 physical coaches Eddie Rob en Carl Vandenbussche blijven in de technische staf van de A-kern. Nicky Hayen en Steve Colpaert keren zoals afgesproken terug naar Club NXT net zoals coach Hayk Milkon die terugkeert naar de U18.

De voorstelling van de nieuwe coach Ronny Deila zal plaatsvinden naar aanleiding van de eerste training van het nieuwe seizoen eind juni.
Volgens het Nieuwsblad betaalt Club aan Standard een afkoopsom van 2 miljoen €.

Wel opmerkelijk dat de samenwerking tussen Deila en Juarez met Standard met onmiddellijke ingang stopt, en zij dus niet meer op de bank zullen zitten de twee resterende wedstrijden van Standard. Ik vermoed dat het vertrouwen tussen hen en Standard zal geschonden geweest zijn doordat Deila/Juarez meer dan waarschijnlijk hebben gelogen over hun (blijkbaar reeds vergevorderde) contacten met Club. Zie bijvoorbeeld https://sporza.be/nl/2023/05/25/officie ... 004857672/

Wat er ook van zij, hierbij een artikeltje uit S/VM van toen hij net aankwam bij Standard, dat wat extra context geeft over de principes die hij hanteert in zijn voetbal:
[spoiler]
Ronny Deila: de nieuwe coach van Standard in 5 opvallende cijfers

Guillaume Gautier
Journalist bij Sport/Voetbalmagazine en Sport/Footmagazine.
16-06-2022
Bijgewerkt: 05-07-2022

Standard heeft met de Noor Ronny Deila zijn nieuwe coach beet, maar wie is hij en voor welk voetbal staat hij? Een kennismaking in vijf cijfers.


Van 17,77 tot 23,38

Met een gemiddelde van bijna 60% balbezit sinds het begin van het MLS-seizoen in 2022, heeft Ronny Deila’s New York City FC het bedrieglijke uiterlijk van teams die de bal blijven rondtikken tot ze erbij neer vallen. Hoewel hij zelf al verklaarde een grote liefhebber te zijn van balbezit, wordt de Noor vaker vergeleken met Jürgen Klopp dan met Pep Guardiola. Als hij de bal wil, is dat vooral om dichter en zo snel mogelijk bij het doel van de tegenstander te raken.

Dus wanneer hij Domenec Torrent opvolgde bij New York, een echte leerling van Pep als ex-assistent van de Catalaan, nam Deila het op balbezit gestoelde spel, dat al op een gemiddelde van 55,8% stond, niet weg in zijn eerste seizoen. Aan de andere kant kwam er wel veel meer diepgang in de ploeg met een gemiddelde dat van 17,77 ballen naar 23,38 ging. Een veel gedurfder spel.

Van 9,11 naar 8,85

Wie de Scandinavische versie van Klopp zegt, heeft daarbij noodzakelijkerwijs vooral aandacht voor de hoge druk. Al in Schotland, wanneer hij aan het hoofd van Celtic stond, toonde zijn team een ​​PPDA (het aantal passes op de andere zijde van het veld vooraleer een verdedigende actie zoals tackle, duel of onderschepping, wordt ondernomen) van 6,84. Hoe lager dat aantal is, hoe beter.

Hoewel hij nooit zijn Schotse cijfers zal herhalen, door de enorme kloof tussen Celtic en de rest van het land, zal Deila altijd vertrekken vanuit de pressing en iedere club daarin willen verbeteren. Bij Valerenga ging de PPDA tijdens het eerste seizoen van 9,11 naar 8,85. In New York zakte dat aantal in een paar maanden van 8 naar 7,52 en stond het dit seizoen zelfs op 7,01.

7,7

Gefocust op de intensiteit die hij constant van zijn troepen eist, is Ronny Deila’s voetbal erg agressief. Om dat te meten, is de challenge intensity de ideale statistiek, waarbij het aantal defensieve interventies (tackle, onderschepping, duel) per minuut wordt gemeet wanneer de tegenstander aan de bal is. In dit spelletje is de lat van 7,7 die zijn New Yorkse ploeg tijdens vorig seizoen bereikte een maatstaf in de MLS, een competitie die bekendstaat voor zijn duels en loopacties.

Van 5,73 tot 5,41

Tijdens zijn laatste twee jobs, in Oslo en vervolgens in New York, liet de Noorse coach het gemiddelde aantal voorzetten per wedstrijd dalen. Het gevolg van een spel waarbij het balbezit zich voornamelijk richt op de half-spaces, de tussenzones tussen de as van het veld en de flanken. Als hij graag over de flanken gaat bij de opbouw, doet Deila dat met als doel de verdedigingslinies van de tegenpartij in de breedte uit te rekken om de open ruimte tussen de centrale verdediger en de vleugelverdediger van de tegenpartij uit te buiten. Ofwel door in een driehoek te spelen die aan de ene kant een overschot creëert, of door het spel om te draaien en steun te bieden aan de flankspeler om aan de andere kant het verschil te maken. Kortom, in dit spel is de voorzet een stap achteruit.

Van 0,38 tot 1,15

Resoluut gericht op het offensief, is het voetbal van Ronny Deila een cocktail van spektakel en dominantie geworden in de stad die nooit slaapt. Jaar na jaar is de marge van New York City FC op zijn tegenstanders toegenomen, zoals de expected goals laten zien. Als de balans tussen xG voor en tegen als erg positief was onder leiding van Domenec Torrent (+0,38), is deze alleen maar toegenomen: +0,5 tijdens het seizoen 2020, +0,7 voor het boekjaar 2021 en zelfs een hoogtepunt van +1,15 sinds de start van het huidige seizoen, die de Noor onderweg verliet. Een marge die werd vergroot door het aantal gecreëerde kansen te verhogen, via de hierboven beschreven manieren, maar ook door New York om te vormen tot een defensief fort, waarbij gemiddeld minder dan één verwacht doelpunt per wedstrijd werd geïncasseerd.
Daarnaast staat hij er om bekend een groep te kunnen smeden, door stevige trainingen af te wisselen met een wekelijkse funtraining, door de organisatie van teamactiviteiten,...

Ben wel benieuwd!
Peter
A-kern
Berichten: 518
Lid geworden op: 07 nov 2022, 16:21

Re: [T1.] Ronny Deila

Bericht door Peter »

Ik zie het helemaal zitten met deze man. Aggresief spel met hoge druk, yes please.
Gebruikersavatar
Boertje
Jeugdspeler
Berichten: 106
Lid geworden op: 06 jun 2016, 16:49

Re: [T1.] Ronny Deila

Bericht door Boertje »


Gebruikersavatar
Arnio
Belofte
Berichten: 297
Lid geworden op: 30 aug 2018, 09:34

Re: [T1.] Ronny Deila

Bericht door Arnio »

t4nd
Basisspeler
Berichten: 1959
Lid geworden op: 31 aug 2016, 06:57

Re: [T1.] Ronny Deila

Bericht door t4nd »

INTERVIEW. Ronny Deila veranderde zelfs de tafelschikking om Club Brugge weer succesvol te maken: “Als het team shit is, kan niemand shinen”

Ze weten bij Club Brugge verdomd goed waarom ze Ronny Deila (47) gehaald hebben. ‘Groepsgevoel’, ‘progressie’ of ‘agressie’: termen die om de haverklap terugkeerden tijdens zijn eerste grote gesprek in Brugse loondienst, ontbraken vorig seizoen te vaak. De Noor wil komaf maken met eilandjes in Westkapelle. En die opdracht begint in Nederland. “Ik voel dat we te weinig ‘samen’ zijn”, zegt Deila.

“Samen eten, elkaar beter leren kennen, een groepsgevoel creëren. Elkaar leren vertrouwen en een echte bende worden. Want hoe bouw je anders een team op het veld?” Ronny Deila houdt van oefenstages. Het is al na 21 uur wanneer we ons installeren op het terras van Hotel de Ruwenberg in Sint-Michielsgestel, maar de Noor heeft nog trek in een bevlogen gesprek. “Als het team goed is, kan iedereen shinen. Als we shit zijn, kan niemand dat. We moeten een sfeer creëren waar iedereen vecht voor elkaar.” We voelen meteen dat we best nog een koffie bestellen: dit wordt geen vluggertje.

Wordt vechtlust en groepsgevoel creëren jouw grootste uitdaging bij Club Brugge?
“Mijn ploegen hebben dat altijd een beetje gehad. Een groep telt veel nationaliteiten en culturen. Maar als je het volledige potentieel wil benutten, moet iedereen zich goed voelen. Ze moeten plezier hebben. De dag dat mijn spelers naar hun werk vertrekken en zich vervelen, gaan ze niet beter worden.”


Het mentale aspect werd vorig seizoen vaak aangeduid als een deel van het probleem bij Club. Voel jij dat ook nu je hier bent?
(zonder aarzelen) “Ik voel dat we niet genoeg samen zijn: er zijn groepjes in de groep. En het is nog te stil. We moeten meer gaan communiceren. Anderzijds kan je ook geen hechte groep smeden wanneer je kern 26 of 27 spelers telt. Wanneer er elke week vijf man vanuit de tribune toekijkt, is het moeilijk om een gezonde kleedkamer uit te bouwen. Dat moeten we nog gaan corrigeren.”

Heb je daarom meteen de tafelschikking aangepast? Jongeren en ouderen worden nu gemengd.
“Ja. Ik vind dat belangrijk. We moeten goed begrijpen wat de term ‘team’ inhoudt.”

Je vindt dat er te weinig gecommuniceerd wordt: leg uit?
“Het Belfius Basecamp is groot: daar kan je de hele dag rondlopen zonder met iemand te praten. Rik (De Mil, red.) introduceerde vorig seizoen het gezamenlijke ontbijt. Daar borduren we nu op voort. Het zijn kleine dingen die veel kunnen betekenen. Je bent niet op je gemak op een plaats waar je jezelf niet kan zijn. Zo’n oefencomplex kan een eenzame omgeving worden. Anderzijds zag ik ook een groep échte professionals en ongelofelijk veel kwaliteit. De basisingrediënten voor een sterk team.”

Sommigen organiseren allerlei teambuildings, jij houdt het liever eenvoudig.
“We hadden vandaag nog een oefening met Rudy (Heylen, red.), onze mental coach. Ik ben daar niet per definitie tegen. Maar telkens als het wat minder gaat, hoeven we toch niet te gaan bowlen of iets te zoeken in het bos? Ik analyseer liever wat er misgaat. Dan moeten we gedisciplineerd blijven en praten met elkaar. Zaken die we in het dagelijkse leven ook doen.”

Je naam viel voor de eerste keer toen Parker ontslagen werd, de eerste contacten dateren al van maart. Waarom kwam Club bij jou uit?
“We delen dezelfde ambitie: op alle vlakken de beste willen zijn. Dat sprak mij ongelofelijk aan. Elke afdeling heeft hier verschillende specialisten, al is het ook een hele klus om dat te managen. Ik voel me soms meer een coördinator dan een trainer. (lacht) De omkadering is hier zelfs een pak groter dan bij Celtic. Maar ik geloof in de ontwikkeling van mensen en een gedeelde verantwoordelijkheid. Ik werk al vijftien jaar zo – dat is iets Scandinavisch. Leiderschap is voor mij ook luisteren en verantwoordelijkheid geven. Maar Club en ik delen ook dezelfde visie op het veld. Agressie, labeur, hoog druk zetten. En offensief dominant zijn.”

De buitenwereld zal Club Brugge én Deila met een vergrootglas bekijken.
“Dat is mijn zaak niet. Mijn job is om iedereen hier beter te maken. De kwaliteit om elke tegenstander te verslaan, is alvast aanwezig. En ja, het wordt een drukke zomer. Maar met Celtic hebben we ook twee keer drie voorrondes moeten afwerken. Ik ga die ervaring gebruiken.”

Ben je een coach die vasthoudt aan één systeem? 4-3-3 ligt je blijkbaar na aan het hart.
“Daar ben ik al sinds het begin van mijn carrière een aanhanger van. Maar ondertussen zijn we jaren verder, en begrijp ik dat je vooral een goede balans moet vinden tussen je spelers. Het gaat vooral om principes en speelstijl. Dominant zijn én de tegenstander pijn doen: dat vind ik belangrijk. Door het centrum goed af te sluiten en de tegenstander naar de flanken te dwingen. Zoals veel coaches doen, want ik ga het voetbal niet heruitvinden. Anderzijds: door elke week van systeem te veranderen, veroorzaak je onrust.”

His way or the highway: die perceptie leefde bij Standard over de coach Deila. Klopt dat?
“Iedereen krijgt kansen. Ik verwacht zelfs dat je fouten maakt, maar dan moet je daar wél uit leren. Als iemand geen progressie maakt, heeft niet alleen die persoon een probleem, maar de club én ikzelf ook. Want zonder vooruitgang boek je geen resultaten. Als ik geen progressie zie, ga ik een beetje dood vanbinnen. En dan is het soms the highway. Spelers die hier niet willen vooruitgaan of offers brengen, voetballen voor de verkeerde club.”

Ben je een moeilijke mens? Of eerder een peoplemanager?
(denkt na) “Beiden. Ik ben iemand die vaak confronteert, zoals je dat met familie doet. Dat is het beste: wanneer je alles door je vingers laat glippen, creëer je een afstand. Vergelijk het met je partner thuis. Wanneer je na een ruzie alles opkropt, ga je gefrustreerd rondlopen. Ik speel kort op de bal, zeg wat ik zie én voel. Dan verwacht ik een antwoord van die andere partij, en eindigen we met een kus. (lacht) De dialoog is alles: hoe meer je elkaar confronteert, hoe beter je elkaar gaat begrijpen. Je moét af en toe kwaad zijn. Maar als het fantastisch is, ga ik mijn spelers daar ook mee confronteren. Blijven doen, zeg ik dan.”

Bij Standard werd het uiteindelijk the highway... richting Club Brugge. Begrijp je dat de fans furieus waren?
“Daar denk ik niet meer aan. Ik zit nu bij Club, en ik wil één worden met de fans hier. In het voetbal kan je ook ontslagen worden. Dan ben je de grootste asshole en kan je niet snel genoeg vertrekken. Maar wanneer je zélf de keuze maakt om te veranderen, zijn de mensen boos. Zo gaat dat nu eenmaal. Zoals ik eerder al zei: ik ben altijd open en correct geweest tegen de mensen van Standard, en dat tijdens het hele proces.”

Heeft deze groep een kwaliteitsinjectie nodig, zoals analisten vaak lieten vallen?
“Dat hangt ervan af wie blijft en vertrekt. Als we iedereen op topniveau krijgen, hebben we een goede kans om voor de titel te strijden. Zeker de play-offs bieden een kans om ons doorheen het seizoen te ontwikkelen. Want je krijgt na het reguliere seizoen nog tien matchen om het af te maken. Met Lang en Mata verloren we enkele jongens, maar de nieuwkomers maken indruk op mij. Ze zijn exciting. Nieuw bloed zorgt voor een nieuwe dynamiek in de groep.”

Het is niet zo dat je meteen een verlanglijstje naar Vincent Mannaert hebt gemaild.
“Neen, dat is de sterkte van Club Brugge: hier worden versterkingen al vastgelegd voor andere spelers vertrekken. Er wordt geanticipeerd op uitgaande transfers. Dat is een groot voordeel tegenover andere ploegen, waar men vaak tot op de laatste dag van de transfermarkt moet wachten op nieuwe jongens. Door een gebrek aan middelen worden er vaak spelers vastgelegd die nog overschieten. Hier wordt éérst ingekocht, dan pas verkocht. En dan is het huiswerk eigenlijk al voor een deel gedaan.”

Hoe ga je Yaremchuk erbovenop krijgen?
“Hij heeft enorm veel geleerd na vorig seizoen, dat zwaar was voor hem. Maar het is een positieve gast. Sommige zaken moeten gewoon beter bij hem, en daarop moet Roman zich nu focussen. Zonder te denken aan wat er van hem wordt verwacht, of aan vorig jaar. Hij moet intensiever bewegen met zijn voeten, meer tempo in zijn spel leggen. Het is een topgast, en we zien kwaliteit. Maar het is – nog – niet de Yaremchuk die we vroeger kenden.”

Ook Vanaken kreeg vorig seizoen vaak kritiek. Heb je al met hem gebabbeld?
“Luister: Hans is een ongelofelijke speler en enorm belangrijk voor dit team. Ik ben niet naar Club gekomen om Vanaken te leren voetballen, want hij wordt 31 en wéét hoe het spelletje gespeeld wordt. Wij moeten hem wél in vorm krijgen, en hem de rol geven die hem het beste ligt. Als dat lukt, dan loopt de beste speler van de Jupiler Pro League misschien wel in onze ploeg rond.”

Veel tijd is er niet: op 27 juli komt Aarhus langs. Europa lijkt deze zomer prioriteit?
“Het is best brutal: na twee wedstrijden kan het al voorbij zijn – natuurlijk is dat niet de bedoeling. Waarom zouden we niet op twee verschillende fronten kunnen presteren? Een goede prestatie in Europa neem je mee naar België. Want de matchen volgen elkaar héél snel op. In een bepaald opzicht is de hele zomer misschien wel een oefenstage. (grijnst) We zijn ons bewust van het belang van de Conference League. Mits kwalificatie voor de groepsfase zijn we tot Kerstmis al verzekerd van twaalf matchen in Europa. En kunnen we veel meer jongens minuten gunnen. Maar eerst gaan we hier keihard werken. De velden liggen uitstekend, het hotel is goed. Wat heb je meer nodig?”
Sanders
Supersub
Berichten: 1031
Lid geworden op: 04 okt 2021, 15:03

Re: Nieuws Club Brugge

Bericht door Sanders »

Aangezien onze T1 nog geen eigen topic heeft, post ik dit artikel hier.
Een artikel over een ex-speler van Deila bij Celtic.
Ik laat aan jullie om te oordelen of hier waarde moet aan gehecht worden. Ik ken Kazim-Richards enkel van naam, maar was blijkbaar wel een club-hopper.
Bron: website HNB 12/10/2023 (artikel van 11/10 's avonds)
Kazim-Richards maakt Club Brugge-coach met grond gelijk: “Hij is de slechtste trainer die ik ooit had: hij was niet goed in tactiek en liet ons spek en worst eten”

De Turks-Engelse aanvaller Colin Kazim-Richards (37), geen onbesproken figuur tijdens een carrière die hem langs zeventien clubs leidde, heeft in de podcast ‘Filthy Fellas’ vernietigend uitgehaald naar Ronny Deila, huidig coach van Club Brugge. Kazim-Richards voetbalde onder hem bij Celtic en noemt de Noor de slechtste coach die hij ooit had.


Colin Kazim-Richards voetbalde in 2016 vier maanden bij Celtic. Huidig Club Brugge-coach Ronny Deila was er toen trainer en werd er op het einde van het seizoen ontslagen.

“Als je me vraagt wie de slechtste coach was die ik ooit had, dan zeg ik Ronny Deila. We werden kampioen, maar gingen eruit in de beker. Celtic is een grote club. Uit respect voor hen ga ik in op je vraag. We kunnen hier veel zitten grappen, maar als voetballer wilde ik altijd bijleren. Maar Ronny Deila deed niets waarvan iemand van ons iets opstak. Er was geen motivatie, geen communicatie, geen verbondenheid en op het veld was hij in één ding helemaal niet goed: tactiek. Het gevoel was: wat zijn we aan het doen?”

“Hij introduceerde een vetrijk dieet in de club, allemaal vlees: geen koolhydraten, maar spek en varkensworstjes. Ik lieg niet, je kan het checken. Als je om negen uur kwam ontbijten, vond je allemaal gefrituurd eten, enkel vlees, dan denk je: wat is er aan de hand?”

“Het was een moeilijke situatie en ik denk niet dat hij (Ronny Deila, red.) het er ook naar zijn zin had.”Celtic ging er in de halve finale van de beker uit tegen FC Rangers na strafschoppen. Kazim-Richards suggereert dat het na die wedstrijd, waarin de spits op de bank bleef, tot een confrontatie kwam tussen hem en Deila.

“Ze trapten ons uit de beker, terwijl ze op dat moment in tweede klasse speelden. Maar ik mocht zelfs niet invallen… Want hij en ik… dat is het conflict dat we nadien hadden.”
PS: onze assistent Efrain Juarez is 3 speeldagen geschorst, waarvan 1 effectief voor zijn uithalen naar de scheids tijdens Standard-Club.
Gebruikersavatar
Vergas Ronald
"Moderator"
Berichten: 883
Lid geworden op: 31 mei 2016, 19:48

Re: Nieuws Club Brugge

Bericht door Vergas Ronald »

Sanders schreef: 12 okt 2023, 08:03Kazim-Richards maakt Club Brugge-coach met grond gelijk: “Hij is de slechtste trainer die ik ooit had: hij was niet goed in tactiek en liet ons spek en worst eten”
Speelde bij 19 verschillende clubs, nooit meer dan één seizoen bij een club, meestal maar een half seizoen, van Deila mocht hij bij Celtic na 5 maanden ophoepelen. Geen waarde aan hechten.

Deila kan niet motiveren? Beelden van deze week in kleedkamer en na de match. Even veel passie als Ivan Leko en da's veel zeggen https://youtu.be/yZrha520Cdc
PRESS [CTRL + W] FOR BEST RESULTS
t4nd
Basisspeler
Berichten: 1959
Lid geworden op: 31 aug 2016, 06:57

Re: [T1.] Ronny Deila

Bericht door t4nd »

Uit het nieuwsblad, opmerking van Deila.
Jutglà eiste de tweede penalty op, maar miste. Zeer tegen de zin van sommige ploegmaats. Deila wilde er geen issue van maken: “Hans Vanaken is de nummer één, hij beslist. Ferran was ontgoocheld dat hij miste, zo hoort het. Maar Thiago scoorde zijn strafschop wel, dat was goed.”
Sorry, maar dat vind ik zever. Een speler die bepaalt wie de penalty trapt? Wat moet Vanaken dan doen als Jutglà de penalty opeist? Ruzie maken en iemand anders laten shotten? Op zo'n moment kan je alleen het foute doen - net zoals tegen PSG trouwens. Ik was toen ook enorm gefrustreerd dat Diagne shotte, maar het alternatief was ruzie tussen Hans & Diagne, extra druk op de penalty.
Tiki Taka
Sterspeler
Berichten: 5315
Lid geworden op: 30 mei 2016, 10:08

Re: [T1.] Ronny Deila

Bericht door Tiki Taka »

Deila komt tactisch zwaar tekort wat mij betreft.
Peter Vanden Bempt haalt vanmorgen aan het Nieuwsblad ;
"Dat zijn (Deila, red.) elftal na dik vijf maanden nog altijd geen herkenbaar voetbal speelt, steevast dezelfde fouten maakt en afhankelijk blijft van de flitsen van Skov Olsen of het rendement van Vanaken is een grote zorg", staat er te lezen in Het Nieuwsblad.
Peter
A-kern
Berichten: 518
Lid geworden op: 07 nov 2022, 16:21

Re: [T1.] Ronny Deila

Bericht door Peter »

Dat is terechte kritiek. Ik heb ook absoluut niet het gevoel dat we naar iets toe aan het werken zijn of dat het systeem nog niet klikt.
Wat mij betreft mag hij ook strenger zijn voor de groep.
Tiki Taka
Sterspeler
Berichten: 5315
Lid geworden op: 30 mei 2016, 10:08

Re: [T1.] Ronny Deila

Bericht door Tiki Taka »

Peter schreef: 10 nov 2023, 11:16 Dat is terechte kritiek. Ik heb ook absoluut niet het gevoel dat we naar iets toe aan het werken zijn of dat het systeem nog niet klikt.
Wat mij betreft mag hij ook strenger zijn voor de groep.
Zelfkritiek is hem ook totaal vreemd blijkbaar en alles vergoelijken, volgens hem maar 1 match verdiend verloren, tegen Union. :wtf:
Peter
A-kern
Berichten: 518
Lid geworden op: 07 nov 2022, 16:21

Re: [T1.] Ronny Deila

Bericht door Peter »

We hebben er ook nog maar 3 verloren dus in de strikte zin klopt dat.
Maar het spel is ondermaats en de vele gelijke spellen waren gewoon terecht.
Hij doet alsof de kritiek onterecht is en hij te kort gedaan wordt, maar dat is natuurlijk niet zo..
FrankFarinaII
Belofte
Berichten: 221
Lid geworden op: 24 nov 2021, 21:47

Re: [T1.] Ronny Deila

Bericht door FrankFarinaII »

Trainer die de realiteit ontkent. Gebuisd in de competitie, slecht voetbal blijft, geen visie, poulains blijven spelen... weg ermee
macfall
Jeugdspeler
Berichten: 115
Lid geworden op: 25 jan 2021, 15:25

Re: [T1.] Ronny Deila

Bericht door macfall »

FrankFarinaII schreef: 10 nov 2023, 12:08 Trainer die de realiteit ontkent. Gebuisd in de competitie, slecht voetbal blijft, geen visie, poulains blijven spelen... weg ermee
Volgens mij is de kern echt niet blessurevrij, thiago ook na 70min krampen.
De komst van Zinckernagel is echt wel een foute beslissing, das een overbodige speler als je niemand anders opoffert.
Ne rechtervoet op links en linkervoet op rechts werkt klaarblijkelijk niet.

Wat me vooral stoort:
- wij doen vooraan geen goede press. Tis ieder om beurt een mannetje opjagen, nooit in blok. Al weken aan een stuk. We komen dan telkens te laat. Thiago stoort en dan staat links ene vrij en dan pas komt Skov mee storen etc.
- te weinig voorzetten en te veel passen langs de flank en dan geen voorzet en dan komen we terug bij mignolet uit. Dan heb je aan Thiago natuurlijk niks ook.

De lange ballen op Hans gisteren eerste helft was op zich wel ok vond ik ipv getik achteraan.

De open vraag: voor welke aspecten is Deila verantwoordelijk in bovenstaande? Wil het bestuur die opstelling, wil het bestuur geen press, wil het bestuur geen voorzetten? Als dat allemaal op conto van Deila is, dan is Deila een miscast.
Peter
A-kern
Berichten: 518
Lid geworden op: 07 nov 2022, 16:21

Re: [T1.] Ronny Deila

Bericht door Peter »

macfall schreef: 10 nov 2023, 13:04
FrankFarinaII schreef: 10 nov 2023, 12:08 Trainer die de realiteit ontkent. Gebuisd in de competitie, slecht voetbal blijft, geen visie, poulains blijven spelen... weg ermee
Volgens mij is de kern echt niet blessurevrij, thiago ook na 70min krampen.
De komst van Zinckernagel is echt wel een foute beslissing, das een overbodige speler als je niemand anders opoffert.
Ne rechtervoet op links en linkervoet op rechts werkt klaarblijkelijk niet.

Wat me vooral stoort:
- wij doen vooraan geen goede press. Tis ieder om beurt een mannetje opjagen, nooit in blok. Al weken aan een stuk. We komen dan telkens te laat. Thiago stoort en dan staat links ene vrij en dan pas komt Skov mee storen etc.
- te weinig voorzetten en te veel passen langs de flank en dan geen voorzet en dan komen we terug bij mignolet uit. Dan heb je aan Thiago natuurlijk niks ook.

De lange ballen op Hans gisteren eerste helft was op zich wel ok vond ik ipv getik achteraan.

De open vraag: voor welke aspecten is Deila verantwoordelijk in bovenstaande? Wil het bestuur die opstelling, wil het bestuur geen press, wil het bestuur geen voorzetten? Als dat allemaal op conto van Deila is, dan is Deila een miscast.
Ik vind de komst van Zinck geen fout. Voor 2.5 miljoen is dat een uitstekende rotatie optie, op voorwaarde dat ge hem op zen plaats uitspeelt. Zit niet in vorm, maar ik erger mij mateloos aan onze supporters. Hij steekt zich niet weg en neemt initiatief, dat is wat ge van een speler wilt. Hem uitfluiten en geen applaus geven: shame on you (niet jij persoonlijk uiteraard ).

Geen goede press: klopt als een bus. Dat is hetgeen ik Deila het meest aanwrijf. Hij zegt zelf hoge druk te willen zetten en daar valt helemaal niets van te bespeuren. Wij hebben geen pressingtriggers en onze structuur zuigt stenen uit de grond. Gisteren meer dan 1x Onyedika hoger druk zien zetten dan Vetlesen. Dat kan uitzonderlijk is gebeuren maar nu is het veel te vaak. Dat is de pivot en de cover voor de verdediging: dat klopt niet.

Hoge ballen op Hans / Thiago kan wat mij betreft ook, op voorwaarde dat er dan volk rond staat om op af te spelen. Dat was gisteren ook te vaak niet het geval.

Wat mij betreft is Deila daar 100% verantwoordelijk voor. Dat is zijn job. Als zijn bazen zich daar mee moeien moet hij ballen groeien en zeggen dat ze moeten zwijgen over de tactiek en wie er speelt. Als het uw nek is wanneer het fout gaat is dat de enige juiste attitude.
Gesloten