Zomertransfers 2024 IN

Alle transfernieuws

Moderator: Bosko

Sanders
Supersub
Berichten: 1224
Lid geworden op: 04 okt 2021, 15:03

Re: Zomertransfers 2024 IN

Bericht door Sanders »

Artikel op de website van Het Nieuwsblad gisteren 16u00.
Club maakt al werk van volgend seizoen: STVV-talenten en Chileen op de radar, prioriteit is een vervanger voor Thiago vinden

Blijft Skov Olsen? Op welke positie volgt er nog versterking? Is er genoeg budget? Landskampioen Club Brugge maakt volop werk van hoe de kern er na de zomer moet uitzien. Een stand van zaken.

Geld wordt in elk geval geen probleem. Club verkocht spits Igor Thiago aan Brentford voor een recordbedrag van maar liefst 37 miljoen euro. Daarnaast is blauw-zwart nu al verzekerd van deelname aan de lucratieve Champions League, waar het 30 tot 40 miljoen euro kan vangen.

Een deel van die centen is al uitgegeven. Club realiseerde al twee transfers en staat dicht bij een derde aanwinst. Het lichtte de aankoopoptie van keeper Nordin Jackers (26) bij OHL en plukt defensieve middenvelder Ardon Jashari (21) weg bij het Zwitserse Luzern voor 6 miljoen euro. Normaal gezien komt ook de Argentijnse verdediger Zaid Romero (24, Estudiantes) erbij voor 6 miljoen euro.

Populaire Ordonez

Met Romero hoopt Club eindelijk die linksvoetige centrale verdediger gevonden te hebben, maar tegelijk anticipeert het met zijn komst op eventuele vertrekkers. In makelaarskringen valt te horen dat de Ecuadoraan Joel Ordonez (20) erg goed in de markt ligt. Het is dan ook niet uitgesloten dat er straks een bod komt dat niet te weigeren valt. Ordonez speelde een prima seizoen.

Denis Odoi (36) en Eder Balanta (31) zitten aan het einde van hun contract. De twee hebben hun nut bewezen, maar hebben nog niks gehoord over een verlenging.

Voorts is er belangstelling voor Antonio Nusa (19), Andreas Skov Olsen (24) en Raphael Onyedika (23). Het valt maar te bezien of Club zeker die laatste twee kan houden. Skov Olsen staat op de radar van buitenlandse topclubs als AC Milan en Napoli. Crystal Palace zou dan weer – niet als enige – gecharmeerd zijn door de sterkte prestaties van Onyedika. De Nigeriaan kan een stap hogerop aan.

Nusa is een geval apart. Onder meer Leverkusen ziet zijn potentieel en wil hem nu al halen vóór de flankaanvaller onbetaalbaar wordt, maar is het niet slimmer om eerst nog een jaartje bij Club te blijven? Het zal afhangen van welke club komt aankloppen met welk project.

STVV-talenten en Chileen

Club zou Club niet zijn als het geen longlist klaar zou hebben met potentiële versterkingen. Volgens Deense bronnen is Armin Gigovic (22) in beeld. De Bosnische Zweed is als middenvelder aan de slag bij de Deense kampioen FC Midtjylland. Gigovic is eigendom van de Russische club Rostov en zou de concurrentie kunnen aangaan met Vetlesen en Nielsen.

Ook in de eigen competitie zijn er interessante spelers. Net als elke topclub heeft Club al scouts gestuurd naar Stayen, waar er met Matte Smets (20) en Rein Van Helden (21) – om er maar twee te noemen – beloftevolle Belgen aan de slag zijn. Club volgt die dossiers van kortbij op.

Op de flank melden Chileense media dat blauw-zwart bezig is met Alexander Aravena, een 21-jarige linksbuiten van het lokale Católica. Hij is een negenvoudig international van Chili.

In elke linie kijkt de kampioen uit naar nieuwkomers, maar de absolute prioriteit is de aanwerving van een spits. De lat ligt erg hoog: Igor Thiago vervangen wordt geen sinecure. Voorlopig zijn er geen kandidaten gelekt. Het wordt boeiend om te volgen of Roman Yaremchuk (28, terug na een uitleenbeurt aan Valencia) gezien wordt als een volwaardig kernlid.

U begrijpt: voor de sportieve leiding van Club wordt het niet noodzakelijk rustiger nu de laatste match gespeeld is.
De piste Gigovic lees ik voor het eerst, daar had ik nog geen weet van. De andere namen zijn vroeg of laat al eens gepasseerd.
Sanders
Supersub
Berichten: 1224
Lid geworden op: 04 okt 2021, 15:03

Re: Zomertransfers 2024 IN

Bericht door Sanders »

Artikel deze ochtend op HLN

Spits is topprioriteit, maar grote bedragen spenderen zit er niet meer in: de zomerplannen van Club uit de doeken gedaan

‘Oltied bluuvn Goan’. En dus richt Club Brugge nu reeds de blik op morgen: met de vinger op de knip, ondanks de Champions League-inkomsten, en met een koers die ongewijzigd blijft. Wat mag er deze zomer verwacht worden? Welke posities zijn prioriteit en krijgt Denis Odoi nu een nieuw contract of niet?


De festiviteiten zijn afgerond, het internationale ensemble van Club Brugge vertrekt vandaag of morgen grotendeels op vakantie. Het vernieuwde management heeft daar na vijf slopende maanden wellicht evenveel nood aan. Voor hen stopt het werk evenwel niet, integendeel. Parallel met het trainersdossier dat dient worden afgerond, richt Club meteen de blik op het volgende seizoen. Club Brugge zou Club Brugge niet zijn mocht het al veel langer dan vandaag bezig zijn met de grondige voorbereiding op de campagne 2024-2025.

Vinger op de knip

Blauw-zwart haalde dit seizoen zo’n 80 miljoen euro aan transferinkomsten op. Straks levert een nieuwe Champions League-campagne minstens 30 en wellicht eerder een totaalbedrag richting de 40 miljoen euro op. ‘The sky is the limit’, zou men denken en eigenlijk is dat ook zo.
Alleen heeft Club Brugge allesbehalve de bedoeling om deze zomer veel geld te spenderen. Veeleer volgt het de ingeslagen weg van vorig seizoen, toen in totaal 28 miljoen euro werd uitgegeven. Nadat Club begrepen had dat in het seizoen 2022-2023 Conference League-voetbal haar lot zou zijn, werd het transferbudget vastgepind op zo’n 20 miljoen euro plus ongeveer de helft van de transferinkomsten. Twee maanden geleden, toen Club nog vol voor een Europees ticket ging, werd binnenskamers beslist dat het budget voor deze zomer min of meer ongewijzigd zou blijven. Dat Club nu alsnog de Champions League in mag, zal daar in se weinig aan veranderen.

De Bruggelingen houden straks de vinger op de knip. Het aankoopbeleid en de strategie blijven in grote lijnen ongewijzigd ten opzichte van vorige zomer. Het maakt dat Club geen transfers van pakweg 12 à 15 miljoen zal doen. Veeleer wil het bedragen in de grootorde van 5 à 8 miljoen investeren, zoals bij de transfers van Igor Thiago, Michal Skoras, Hugo Vetlesen of recenter Ardon Jashari of Zaid Romero (6 miljoen euro).
Het neemt daarbij bepaalde elementen in acht: vooreerst de filosofie van het huis, waarmee Club een eigen vermogen van 77 miljoen euro heeft opgebouwd. Veelal jonge, talentvolle spelers voor een relatief gering bedrag binnenhalen met het oog op een lucratieve doorverkoop. Thiago, die een slordige 30 miljoen opleverde, is daar het jongste en tegelijk het beste voorbeeld van.
Nog belangrijk: Club dient de komende jaren een stadion van tot wel 150 miljoen euro (gedeeltelijk) te financieren. Daarnaast is de reeds verlaagde loonlast nog steeds te hoog naar Belgische normen en betaalt Club tegenwoordig jaarlijks ongeveer 10 miljoen euro aan fiscale lasten en rsz. Niet te vergeten: het dient straks nog maar eens een kampioenenpremie en tal van bonussen uit te betalen. In een voetbalklimaat waarin volop risico’s worden genomen, willen de Bruggelingen los van de sportieve resultaten een gezond beleid voeren.

Gesprek met Odoi, Jackers blijft

Club zal het geld niet laten rollen, maar wil anderzijds wel slim investeren in de toekomst. Vanuit die optiek haalde het reeds de 21-jarige Jashari, waarmee het anticipeert op een vertrek van Raphael Onyedika. De Nigeriaan verlaat blauw-zwart met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid. Als Romero straks slaagt voor zijn fysieke test, haalt het ook de beoogde linksbenige centrale verdediger binnen. Daarnaast is een centrumspits ter vervanging van Thiago absolute prioriteit. En zal het bij een vertrek van Andreas Skov Olsen en/of Antonio Nusa minstens één flankspeler binnenhalen. Zoals gewoonlijk speurt het daarnaast naar een opportuniteit.

Op uitgaand vlak zal het aflopende contract van Eder Balanta niet verlengd worden. Is het afwachten of zeker Philip Zinckernagel en misschien ook Casper Nielsen aan boord willen blijven na een seizoenseinde zonder veel speelminuten. Moet er een oplossing komen voor Dedryck Boyata, die zwaar doorweegt op de loonlijst, en Roman Yaremchuk. Voor Onyedika, Skov Olsen en Nusa is er interesse, al is het altijd afwachten hoe concreet die daadwerkelijk wordt. Het kan ook zomaar dat pakweg EK-ganger Maxim De Cuyper of Joel Ordonez vertrekt, twee spelers die bij véél clubs op de radar staan. Club is de variantie van een zomermercato intussen gewoon en zal bij een vertrek van één van die laatsten altijd voorbereid zijn. Het liet zich op dat vlak in het verleden niet al te vaak verrassen.
Voor de heropstart eind juni moet er duidelijkheid komen over het dossier van Denis Odoi. Wat dat betreft, is er alvast een gesprek gepland. Daarin moet blijken of beide partijen een overeenkomst kunnen vinden voor minstens één extra seizoen. Odoi enerzijds is niet van plan om te stoppen - hij behoort vandaag naar verluidt ook tot de fitste spelers van de ganse kern. Club is bereid om te luisteren naar de leidersfiguur - het is afwachten of er straks een akkoord uit de bus komt. De aankoopoptie in het huurcontract van Jackers werd gelicht. Hij lijkt zich volgens de eerste geluiden te schikken in een invallersrol en blijft bij Club. Nog op de agenda van de Bruggelingen: de contractsituatie van Brandon Mechele, die straks het laatste jaar van zijn overeenkomst ingaat. Een dossier dat niet héél erg dringend is, maar sowieso binnen afzienbare tijd aan bod zal komen.

Geen duiventil

Zoals het er nu voor staat, wordt het deze zomer geen ‘va et vient’ in het Belfius Basecamp. Daar kan evenwel snel verandering in komen als voor én Onyedika, én Skov Olsen, én Nusa, én Zinckernagel, én eventueel De Cuyper of Ordonez het gepaste bedrag op tafel komt. Vooralsnog is het niet de bedoeling dat het deze zomer een duiventil wordt. En komt het maar zelden voor dat alle spelers voor wie er interesse is ook effectief vertrekken. Net zoals blauw-zwart twaalf maanden geleden een heel gestructureerde zomermercato kende, moet dat ook nu het geval zijn. Wat dat betreft namen Dévy Rigaux en co een goeie start. Met de komst van Jashari en straks ook Romero werden twee noodzakelijke posities nu al ingevuld. Voor relatief goedkope bedragen, die aangeven dat Club Brugge niet van plan is om ondanks een nieuw succes de koers plots te wijzigen.
EDIT: kopieerfout, stukje over Odoi en Jackers ontbrak.
Laatst gewijzigd door Sanders op 29 mei 2024, 11:58, 1 keer totaal gewijzigd.
IsO
Sleutelspeler
Berichten: 3521
Lid geworden op: 02 jun 2016, 17:14

Re: Zomertransfers 2024 IN

Bericht door IsO »

Sanders schreef: 29 mei 2024, 09:40 Artikel deze ochtend op HLN
[spoiler]

Spits is topprioriteit, maar grote bedragen spenderen zit er niet meer in: de zomerplannen van Club uit de doeken gedaan

‘Oltied bluuvn Goan’. En dus richt Club Brugge nu reeds de blik op morgen: met de vinger op de knip, ondanks de Champions League-inkomsten, en met een koers die ongewijzigd blijft. Wat mag er deze zomer verwacht worden? Welke posities zijn prioriteit en krijgt Denis Odoi nu een nieuw contract of niet?


De festiviteiten zijn afgerond, het internationale ensemble van Club Brugge vertrekt vandaag of morgen grotendeels op vakantie. Het vernieuwde management heeft daar na vijf slopende maanden wellicht evenveel nood aan. Voor hen stopt het werk evenwel niet, integendeel. Parallel met het trainersdossier dat dient worden afgerond, richt Club meteen de blik op het volgende seizoen. Club Brugge zou Club Brugge niet zijn mocht het al veel langer dan vandaag bezig zijn met de grondige voorbereiding op de campagne 2024-2025.

Vinger op de knip

Blauw-zwart haalde dit seizoen zo’n 80 miljoen euro aan transferinkomsten op. Straks levert een nieuwe Champions League-campagne minstens 30 en wellicht eerder een totaalbedrag richting de 40 miljoen euro op. ‘The sky is the limit’, zou men denken en eigenlijk is dat ook zo.
Alleen heeft Club Brugge allesbehalve de bedoeling om deze zomer veel geld te spenderen. Veeleer volgt het de ingeslagen weg van vorig seizoen, toen in totaal 28 miljoen euro werd uitgegeven. Nadat Club begrepen had dat in het seizoen 2022-2023 Conference League-voetbal haar lot zou zijn, werd het transferbudget vastgepind op zo’n 20 miljoen euro plus ongeveer de helft van de transferinkomsten. Twee maanden geleden, toen Club nog vol voor een Europees ticket ging, werd binnenskamers beslist dat het budget voor deze zomer min of meer ongewijzigd zou blijven. Dat Club nu alsnog de Champions League in mag, zal daar in se weinig aan veranderen.

De Bruggelingen houden straks de vinger op de knip. Het aankoopbeleid en de strategie blijven in grote lijnen ongewijzigd ten opzichte van vorige zomer. Het maakt dat Club geen transfers van pakweg 12 à 15 miljoen zal doen. Veeleer wil het bedragen in de grootorde van 5 à 8 miljoen investeren, zoals bij de transfers van Igor Thiago, Michal Skoras, Hugo Vetlesen of recenter Ardon Jashari of Zaid Romero (6 miljoen euro).
Het neemt daarbij bepaalde elementen in acht: vooreerst de filosofie van het huis, waarmee Club een eigen vermogen van 77 miljoen euro heeft opgebouwd. Veelal jonge, talentvolle spelers voor een relatief gering bedrag binnenhalen met het oog op een lucratieve doorverkoop. Thiago, die een slordige 30 miljoen opleverde, is daar het jongste en tegelijk het beste voorbeeld van.
Nog belangrijk: Club dient de komende jaren een stadion van tot wel 150 miljoen euro (gedeeltelijk) te financieren. Daarnaast is de reeds verlaagde loonlast nog steeds te hoog naar Belgische normen en betaalt Club tegenwoordig jaarlijks ongeveer 10 miljoen euro aan fiscale lasten en rsz. Niet te vergeten: het dient straks nog maar eens een kampioenenpremie en tal van bonussen uit te betalen. In een voetbalklimaat waarin volop risico’s worden genomen, willen de Bruggelingen los van de sportieve resultaten een gezond beleid voeren.
Gesprek met Odoi, Jackers blijft

Club zal het geld niet laten rollen, maar wil anderzijds wel slim investeren in de toekomst. Vanuit die optiek haalde het reeds de 21-jarige Jashari, waarmee het anticipeert op een vertrek van Raphael Onyedika. De Nigeriaan verlaat blauw-zwart met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid. Als Romero straks slaagt voor zijn fysieke test, haalt het ook de beoogde linksbenige centrale verdediger binnen. Daarnaast is een centrumspits ter vervanging van Thiago absolute prioriteit. En zal het bij een vertrek van Andreas Skov Olsen en/of Antonio Nusa minstens één flankspeler binnenhalen. Zoals gewoonlijk speurt het daarnaast naar een opportuniteit.
[spoiler]
Geen duiventil

Zoals het er nu voor staat, wordt het deze zomer geen ‘va et vient’ in het Belfius Basecamp. Daar kan evenwel snel verandering in komen als voor én Onyedika, én Skov Olsen, én Nusa, én Zinckernagel, én eventueel De Cuyper of Ordonez het gepaste bedrag op tafel komt. Vooralsnog is het niet de bedoeling dat het deze zomer een duiventil wordt. En komt het maar zelden voor dat alle spelers voor wie er interesse is ook effectief vertrekken. Net zoals blauw-zwart twaalf maanden geleden een heel gestructureerde zomermercato kende, moet dat ook nu het geval zijn. Wat dat betreft namen Dévy Rigaux en co een goeie start. Met de komst van Jashari en straks ook Romero werden twee noodzakelijke posities nu al ingevuld. Voor relatief goedkope bedragen, die aangeven dat Club Brugge niet van plan is om ondanks een nieuw succes de koers plots te wijzigen.
Thx! Kan het dat er stukje ontbreekt? Onder het titeltje over Odoi en Jackers zie ik namelijk niks staan over Odoi of Jackers :hide:
Sanders
Supersub
Berichten: 1224
Lid geworden op: 04 okt 2021, 15:03

Re: Zomertransfers 2024 IN

Bericht door Sanders »

IsO schreef: 29 mei 2024, 11:47
[spoiler]
Sanders schreef: 29 mei 2024, 09:40 Artikel deze ochtend op HLN
[spoiler]

Spits is topprioriteit, maar grote bedragen spenderen zit er niet meer in: de zomerplannen van Club uit de doeken gedaan

‘Oltied bluuvn Goan’. En dus richt Club Brugge nu reeds de blik op morgen: met de vinger op de knip, ondanks de Champions League-inkomsten, en met een koers die ongewijzigd blijft. Wat mag er deze zomer verwacht worden? Welke posities zijn prioriteit en krijgt Denis Odoi nu een nieuw contract of niet?


De festiviteiten zijn afgerond, het internationale ensemble van Club Brugge vertrekt vandaag of morgen grotendeels op vakantie. Het vernieuwde management heeft daar na vijf slopende maanden wellicht evenveel nood aan. Voor hen stopt het werk evenwel niet, integendeel. Parallel met het trainersdossier dat dient worden afgerond, richt Club meteen de blik op het volgende seizoen. Club Brugge zou Club Brugge niet zijn mocht het al veel langer dan vandaag bezig zijn met de grondige voorbereiding op de campagne 2024-2025.

Vinger op de knip

Blauw-zwart haalde dit seizoen zo’n 80 miljoen euro aan transferinkomsten op. Straks levert een nieuwe Champions League-campagne minstens 30 en wellicht eerder een totaalbedrag richting de 40 miljoen euro op. ‘The sky is the limit’, zou men denken en eigenlijk is dat ook zo.
Alleen heeft Club Brugge allesbehalve de bedoeling om deze zomer veel geld te spenderen. Veeleer volgt het de ingeslagen weg van vorig seizoen, toen in totaal 28 miljoen euro werd uitgegeven. Nadat Club begrepen had dat in het seizoen 2022-2023 Conference League-voetbal haar lot zou zijn, werd het transferbudget vastgepind op zo’n 20 miljoen euro plus ongeveer de helft van de transferinkomsten. Twee maanden geleden, toen Club nog vol voor een Europees ticket ging, werd binnenskamers beslist dat het budget voor deze zomer min of meer ongewijzigd zou blijven. Dat Club nu alsnog de Champions League in mag, zal daar in se weinig aan veranderen.

De Bruggelingen houden straks de vinger op de knip. Het aankoopbeleid en de strategie blijven in grote lijnen ongewijzigd ten opzichte van vorige zomer. Het maakt dat Club geen transfers van pakweg 12 à 15 miljoen zal doen. Veeleer wil het bedragen in de grootorde van 5 à 8 miljoen investeren, zoals bij de transfers van Igor Thiago, Michal Skoras, Hugo Vetlesen of recenter Ardon Jashari of Zaid Romero (6 miljoen euro).
Het neemt daarbij bepaalde elementen in acht: vooreerst de filosofie van het huis, waarmee Club een eigen vermogen van 77 miljoen euro heeft opgebouwd. Veelal jonge, talentvolle spelers voor een relatief gering bedrag binnenhalen met het oog op een lucratieve doorverkoop. Thiago, die een slordige 30 miljoen opleverde, is daar het jongste en tegelijk het beste voorbeeld van.
Nog belangrijk: Club dient de komende jaren een stadion van tot wel 150 miljoen euro (gedeeltelijk) te financieren. Daarnaast is de reeds verlaagde loonlast nog steeds te hoog naar Belgische normen en betaalt Club tegenwoordig jaarlijks ongeveer 10 miljoen euro aan fiscale lasten en rsz. Niet te vergeten: het dient straks nog maar eens een kampioenenpremie en tal van bonussen uit te betalen. In een voetbalklimaat waarin volop risico’s worden genomen, willen de Bruggelingen los van de sportieve resultaten een gezond beleid voeren.
Gesprek met Odoi, Jackers blijft

Club zal het geld niet laten rollen, maar wil anderzijds wel slim investeren in de toekomst. Vanuit die optiek haalde het reeds de 21-jarige Jashari, waarmee het anticipeert op een vertrek van Raphael Onyedika. De Nigeriaan verlaat blauw-zwart met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid. Als Romero straks slaagt voor zijn fysieke test, haalt het ook de beoogde linksbenige centrale verdediger binnen. Daarnaast is een centrumspits ter vervanging van Thiago absolute prioriteit. En zal het bij een vertrek van Andreas Skov Olsen en/of Antonio Nusa minstens één flankspeler binnenhalen. Zoals gewoonlijk speurt het daarnaast naar een opportuniteit.
[spoiler]
Geen duiventil

Zoals het er nu voor staat, wordt het deze zomer geen ‘va et vient’ in het Belfius Basecamp. Daar kan evenwel snel verandering in komen als voor én Onyedika, én Skov Olsen, én Nusa, én Zinckernagel, én eventueel De Cuyper of Ordonez het gepaste bedrag op tafel komt. Vooralsnog is het niet de bedoeling dat het deze zomer een duiventil wordt. En komt het maar zelden voor dat alle spelers voor wie er interesse is ook effectief vertrekken. Net zoals blauw-zwart twaalf maanden geleden een heel gestructureerde zomermercato kende, moet dat ook nu het geval zijn. Wat dat betreft namen Dévy Rigaux en co een goeie start. Met de komst van Jashari en straks ook Romero werden twee noodzakelijke posities nu al ingevuld. Voor relatief goedkope bedragen, die aangeven dat Club Brugge niet van plan is om ondanks een nieuw succes de koers plots te wijzigen.
Thx! Kan het dat er stukje ontbreekt? Onder het titeltje over Odoi en Jackers zie ik namelijk niks staan over Odoi of Jackers :hide:
Inderdaad.
Heb mij originele post aangepast en daar het stukje toegevoegd.
IsO
Sleutelspeler
Berichten: 3521
Lid geworden op: 02 jun 2016, 17:14

Re: Zomertransfers 2024 IN

Bericht door IsO »

Sanders schreef: 29 mei 2024, 11:59
IsO schreef: 29 mei 2024, 11:47
[spoiler]
Sanders schreef: 29 mei 2024, 09:40 Artikel deze ochtend op HLN
[spoiler]

Spits is topprioriteit, maar grote bedragen spenderen zit er niet meer in: de zomerplannen van Club uit de doeken gedaan

‘Oltied bluuvn Goan’. En dus richt Club Brugge nu reeds de blik op morgen: met de vinger op de knip, ondanks de Champions League-inkomsten, en met een koers die ongewijzigd blijft. Wat mag er deze zomer verwacht worden? Welke posities zijn prioriteit en krijgt Denis Odoi nu een nieuw contract of niet?


De festiviteiten zijn afgerond, het internationale ensemble van Club Brugge vertrekt vandaag of morgen grotendeels op vakantie. Het vernieuwde management heeft daar na vijf slopende maanden wellicht evenveel nood aan. Voor hen stopt het werk evenwel niet, integendeel. Parallel met het trainersdossier dat dient worden afgerond, richt Club meteen de blik op het volgende seizoen. Club Brugge zou Club Brugge niet zijn mocht het al veel langer dan vandaag bezig zijn met de grondige voorbereiding op de campagne 2024-2025.

Vinger op de knip

Blauw-zwart haalde dit seizoen zo’n 80 miljoen euro aan transferinkomsten op. Straks levert een nieuwe Champions League-campagne minstens 30 en wellicht eerder een totaalbedrag richting de 40 miljoen euro op. ‘The sky is the limit’, zou men denken en eigenlijk is dat ook zo.
Alleen heeft Club Brugge allesbehalve de bedoeling om deze zomer veel geld te spenderen. Veeleer volgt het de ingeslagen weg van vorig seizoen, toen in totaal 28 miljoen euro werd uitgegeven. Nadat Club begrepen had dat in het seizoen 2022-2023 Conference League-voetbal haar lot zou zijn, werd het transferbudget vastgepind op zo’n 20 miljoen euro plus ongeveer de helft van de transferinkomsten. Twee maanden geleden, toen Club nog vol voor een Europees ticket ging, werd binnenskamers beslist dat het budget voor deze zomer min of meer ongewijzigd zou blijven. Dat Club nu alsnog de Champions League in mag, zal daar in se weinig aan veranderen.

De Bruggelingen houden straks de vinger op de knip. Het aankoopbeleid en de strategie blijven in grote lijnen ongewijzigd ten opzichte van vorige zomer. Het maakt dat Club geen transfers van pakweg 12 à 15 miljoen zal doen. Veeleer wil het bedragen in de grootorde van 5 à 8 miljoen investeren, zoals bij de transfers van Igor Thiago, Michal Skoras, Hugo Vetlesen of recenter Ardon Jashari of Zaid Romero (6 miljoen euro).
Het neemt daarbij bepaalde elementen in acht: vooreerst de filosofie van het huis, waarmee Club een eigen vermogen van 77 miljoen euro heeft opgebouwd. Veelal jonge, talentvolle spelers voor een relatief gering bedrag binnenhalen met het oog op een lucratieve doorverkoop. Thiago, die een slordige 30 miljoen opleverde, is daar het jongste en tegelijk het beste voorbeeld van.
Nog belangrijk: Club dient de komende jaren een stadion van tot wel 150 miljoen euro (gedeeltelijk) te financieren. Daarnaast is de reeds verlaagde loonlast nog steeds te hoog naar Belgische normen en betaalt Club tegenwoordig jaarlijks ongeveer 10 miljoen euro aan fiscale lasten en rsz. Niet te vergeten: het dient straks nog maar eens een kampioenenpremie en tal van bonussen uit te betalen. In een voetbalklimaat waarin volop risico’s worden genomen, willen de Bruggelingen los van de sportieve resultaten een gezond beleid voeren.
Gesprek met Odoi, Jackers blijft

Club zal het geld niet laten rollen, maar wil anderzijds wel slim investeren in de toekomst. Vanuit die optiek haalde het reeds de 21-jarige Jashari, waarmee het anticipeert op een vertrek van Raphael Onyedika. De Nigeriaan verlaat blauw-zwart met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid. Als Romero straks slaagt voor zijn fysieke test, haalt het ook de beoogde linksbenige centrale verdediger binnen. Daarnaast is een centrumspits ter vervanging van Thiago absolute prioriteit. En zal het bij een vertrek van Andreas Skov Olsen en/of Antonio Nusa minstens één flankspeler binnenhalen. Zoals gewoonlijk speurt het daarnaast naar een opportuniteit.
[spoiler]
Geen duiventil

Zoals het er nu voor staat, wordt het deze zomer geen ‘va et vient’ in het Belfius Basecamp. Daar kan evenwel snel verandering in komen als voor én Onyedika, én Skov Olsen, én Nusa, én Zinckernagel, én eventueel De Cuyper of Ordonez het gepaste bedrag op tafel komt. Vooralsnog is het niet de bedoeling dat het deze zomer een duiventil wordt. En komt het maar zelden voor dat alle spelers voor wie er interesse is ook effectief vertrekken. Net zoals blauw-zwart twaalf maanden geleden een heel gestructureerde zomermercato kende, moet dat ook nu het geval zijn. Wat dat betreft namen Dévy Rigaux en co een goeie start. Met de komst van Jashari en straks ook Romero werden twee noodzakelijke posities nu al ingevuld. Voor relatief goedkope bedragen, die aangeven dat Club Brugge niet van plan is om ondanks een nieuw succes de koers plots te wijzigen.
Thx! Kan het dat er stukje ontbreekt? Onder het titeltje over Odoi en Jackers zie ik namelijk niks staan over Odoi of Jackers :hide:
Inderdaad.
Heb mij originele post aangepast en daar het stukje toegevoegd.
Thx! Geapprecieerd :nice:
Gebruikersavatar
Bosko
Transfer Guru
Berichten: 3702
Lid geworden op: 29 mei 2016, 20:00

Re: Zomertransfers 2024 IN

Bericht door Bosko »

Heeft Vossen zijn medische testen al afgelegd?
IsO
Sleutelspeler
Berichten: 3521
Lid geworden op: 02 jun 2016, 17:14

Re: Zomertransfers 2024 IN

Bericht door IsO »

Bosko schreef: 29 mei 2024, 20:43 Heeft Vossen zijn medische testen al afgelegd?
Een herrijzenis! Welcome back!
Levi
A-kern
Berichten: 567
Lid geworden op: 27 aug 2016, 21:03

Re: Zomertransfers 2024 IN

Bericht door Levi »

IsO schreef: 29 mei 2024, 21:13
Bosko schreef: 29 mei 2024, 20:43 Heeft Vossen zijn medische testen al afgelegd?
Een herrijzenis! Welcome back!
Das zacht uitgedrukt. Deze man is een legende van het forum :-)
Sanders
Supersub
Berichten: 1224
Lid geworden op: 04 okt 2021, 15:03

Re: Zomertransfers 2024 IN

Bericht door Sanders »Enkele stats:
Djukanovic is een rechtsvoetige linksbuiten. Zijn marktwaarde wordt geschat op 3 miljoen (Transfermarkt, december 2023).
Ondertussen is het seizoen in Zweden 12 competitiematchen ver en heeft Hammarby ook 4 bekermatchen gespeeld.
Hierin is hij 10 keer gestart in de competitie en 4 keer in de beker, goed voor 3 goals en 1 assist (0,34 xG/90 en 0,05 xA/90).
Opvallend is wel dat hij het seizoen startte als titularis, maar wel elke match vervangen werd. Na een 3-0 nederlaag in de competitie werd hij invaller en won Hammarby 3x op rij. In die laatste 3 matchen viel hij wel in voor 15 à 20 minuten nog.
Vorig jaar werd hij nog derde in de topschuttersstand.
Tiki Taka
Sterspeler
Berichten: 5339
Lid geworden op: 30 mei 2016, 10:08

Re: Zomertransfers 2024 IN

Bericht door Tiki Taka »

Sanders schreef: 04 jun 2024, 08:21

Enkele stats:
Djukanovic is een rechtsvoetige linksbuiten. Zijn marktwaarde wordt geschat op 3 miljoen (Transfermarkt, december 2023).
Ondertussen is het seizoen in Zweden 12 competitiematchen ver en heeft Hammarby ook 4 bekermatchen gespeeld.
Hierin is hij 10 keer gestart in de competitie en 4 keer in de beker, goed voor 3 goals en 1 assist (0,34 xG/90 en 0,05 xA/90).
Opvallend is wel dat hij het seizoen startte als titularis, maar wel elke match vervangen werd. Na een 3-0 nederlaag in de competitie werd hij invaller en won Hammarby 3x op rij. In die laatste 3 matchen viel hij wel in voor 15 à 20 minuten nog.
Vorig jaar werd hij nog derde in de topschuttersstand.
Interessant profiel, doet me denken aan Skov, van de linkerflank naar binnen komen en schieten op doel.
Zijn statistieken zijn dit seizoen echter aan de magere kant, en zeker voor een competitie als de Zweedse.
IsO
Sleutelspeler
Berichten: 3521
Lid geworden op: 02 jun 2016, 17:14

Re: Zomertransfers 2024 IN

Bericht door IsO »

Zeker op het vlak van wingers vertrouw ik onze scouting praktisch met m'n ogen toe.
Sanders
Supersub
Berichten: 1224
Lid geworden op: 04 okt 2021, 15:03

Re: Zomertransfers 2024 IN

Bericht door Sanders »

Enkele geruchten (het is hier stil :mrgreen: )

PS: De Argentijnse centrale verdediger Romero moet enkel nog zijn medicals ondergaan, dixit Madou in MidMid.Heretic
Tester
Berichten: 4
Lid geworden op: 10 nov 2023, 17:15

Re: Zomertransfers 2024 IN

Bericht door Heretic »

Waar blijven die versterkingen? Taffelaars
2 Spitsen ( type Thiago en eentje met snelheid ) / 2 flankaanvallers / eindelijk opnieuw een deftige 8 / LCV / RB
Gebruikersavatar
Pica
Sleutelspeler
Berichten: 3216
Lid geworden op: 29 mei 2016, 20:39

Re: Zomertransfers 2024 IN

Bericht door Pica »

Jashari is binnen voor de 6/8
De LCV legt nog testen af deze maand
Odoi kan nog verlengen

Spits ben ik ook zeer benieuwd naar....twee spitsen lijkt me overkill tenzij we naar een twee spitsen systeem gaan (of Jutgla vertrekt).
Levi
A-kern
Berichten: 567
Lid geworden op: 27 aug 2016, 21:03

Re: Zomertransfers 2024 IN

Bericht door Levi »

Heretic schreef: 15 jun 2024, 18:58 Waar blijven die versterkingen? Taffelaars
2 Spitsen ( type Thiago en eentje met snelheid ) / 2 flankaanvallers / eindelijk opnieuw een deftige 8 / LCV / RB
Het is net iets complexer dan football manager e vriend. Geef de mensen aan de knoppen de tijd en vertrouwen.
Plaats reactie