RSC anderlecht

Alle voetbalnieuws uit België dat niet Club gerelateerd is.
IsO
Supersub
Berichten: 1430
Lid geworden op: 02 jun 2016, 17:14

Re: RSC anderlecht

Bericht door IsO » 28 feb 2020, 16:19

Artikel in S/VM:
[spoiler]
Brusselse lappenmand
Uit Sport/Voetbalmagazine van 26/02/2020
25/02/20 om 16:00
Bijgewerkt om 16:53

Net als de voorbije weken moest Frankie Vercauteren harken om tegen Eupen achttien fitte spelers op het scheidsrechtersblad te krijgen. De blessurelast bij anderlecht ligt intussen zo hoog dat het geen toeval meer kan zijn.

anderlecht kon tegen Eupen weer uitpakken met een indrukwekkend lijstje geblesseerde spelers. In willekeurige volgorde waren dat: Kemar Roofe, Nacer Chadli, Samir Nasri, Philippe Sandler, Antoine Colassin, Derrick Luckassen, Adrien Trebel, Anthony Vanden Borre, Frank Boeckx, Pieter Gerkens en Landry Dimata. Dankzij de terugkeer van Yari Verschaeren en Zakaria Bakkali, die na maanden blessureleed gezond verklaard werden, moest Frankie Vercauteren geen extra spelers uit de belofteploeg optrommelen om aan achttien spelers te geraken. Toch is de coach naar eigen zeggen niet wanhopig. 'We lachen ermee', moest Vercauteren vorige week vrijdag toegeven tijdens zijn persbabbel naar aanloop van het duel tegen Eupen. 'Deze week op training waren er twaalf veldspelers en zeventien afwezigen. Oké, twee jongens hadden meegedaan met de beloften, maar toch... Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Vroeger was ik al ongelukkig als er drie à vier spelers ontbraken.'

De hoge blessurelast is een van de redenen waarom anderlecht wellicht naast play-off 1 zal grijpen. Veel sleutelspelers halen maar nipt vijftig procent van het maximaal aantal speelminuten of zitten er net onder ( zie kader). Van enkele jongens is de datum van hun comeback een groot raadsel. Door de financiële recessie kunnen de Brusselaars het zich nochtans niet veroorloven om Roofe, Trebel, Dimata, Bakkali en Verschaeren - spelers die een enorm kapitaal vertegenwoordigen - op de bank of in de tribune te zien verkommeren.

In een normaal bedrijf zou men intern een onderzoek instellen om het ziekteverzuim te doen dalen of minstens onder controle te houden. Bij anderlecht werd er echter niet ingegrepen. Vooral de houding van Vercauteren is ambigu: hij kaartte het thema al meermaals aan op zijn wekelijkse persconferenties, maar intern maakte hij amper zijn beklag over de epidemie aan blessures. Het viertal Frankie Vercauteren, Vincent Kompany, Marc Coucke en Michael Verschueren gaf de afgelopen maanden de indruk dat het probleem gewoon zou overwaaien. Of wilden ze geen paniek zaaien onder het personeel? 'We weten allemaal dat er iets aan de hand is, maar niemand roert zich. Zelfs Coucke niet. Terwijl hij er normaal heel kort op zit', klinkt het op Neerpede. 'Misschien wachten ze het einde van het seizoen af om in te grijpen.'

INSCHATTINGSFOUT

De huidige malaise werd onbewust veroorzaakt door fysiekcoach Alessandro Schoenmaker. Nog geen week voor de start van de voorbereiding vertrok de Nederlander halsoverkop uit Brussel om bij Ajax aan de slag te gaan. anderlecht zat plots zonder conditietrainer en Bram Geers, tot dan data-analyticus, vulde de vrijgekomen vacature ad interim in. Geers won het vertrouwen van Kompany, werd gepromoveerd tot fysiekcoach en daardoor was de aanstelling van een ervaren conditietrainer overbodig geworden. Een inschattingsfout, blijkt nu. Na de eerste competitiewedstrijd tegen Oostende merkten verschillende spelers op dat er op training te weinig meters werden gemaakt. 'anderlecht heeft een fysiek probleem', vertelde Sebastiaan Bornauw in De Zondag na zijn transfer naar FC Köln. 'Nochtans wordt het fysieke aspect niet verwaarloosd tijdens de week, maar we liepen weinig.'

De spelers staan elke sessie anderhalf uur tot twee uur op het trainingsveld, maar de arbeidsintensiteit ligt te laag. Tot frustratie van spelers die weten hoe er in het buitenland gewerkt wordt. Een aantal jongens heeft intussen beslist om op eigen houtje bij te trainen. De spelers zijn dus zelf vragende partij om extra prikkels te krijgen, maar dat gaat in tegen de filosofie van Kompany, die veronderstelt dat het loopwerk ondergeschikt is aan de oefeningen met bal.

Tijdens het trainingskamp in het Spaanse San Pedro del Pinatar liet de technische staf een nieuwe kans liggen om een flinke basis te leggen voor de tweede ronde van het seizoen. Mocht de spelerskern nu een fitheidstest ondergaan, dan zouden er zeker een paar negatieve uitschieters tussen zitten. Een vertrouwenspersoon van een basisspeler noemt het werkvolume op training een drama. 'Ik ben zelfs verrast dat er zo gewerkt wordt bij een topclub', klinkt het. 'Sommige blessures zijn onvermijdbaar. Maar als je honderd procent fit bent, dan spring je net iets sneller of hoger om een schop te ontwijken.'

De situatie doet denken aan de periode onder John van den Brom in het seizoen 2012/13. Met Dieumerci Mbokani, Milan Jovanovic, Matías Suarez, Lucas Biglia en Guillaume Gillet in de rangen had anderlecht met tien punten verschil kampioen moeten worden, maar het liep de titel bijna mis door een gebrek aan fysieke paraatheid.

ONGESCHREVEN REGELS

De opeenstapeling van spierblessures door een ontoereikende voorbereiding is één ding, maar de medische omkadering wekt ook irritaties op. Slechte diagnoses, testen die onnodig uitgesteld worden, spelers die te horen krijgen dat stretchoefeningen en massages voldoende zijn om het risico op blessures drastisch te beperken... Het is zelfs zo ver gekomen dat een aantal spelers, waaronder Dimata, niet meer behandeld willen worden door de medische staf van anderlecht. Er is zelfs sprake van een ongeschreven regel op Neerpede: de revalidatie van zware gevallen wordt automatisch door het kabinet van Lieven Maesschalck gedaan.

Het paramedische team van anderlecht wordt nu vooral ingeschakeld om lichtgeblesseerden te begeleiden en spelers klaar te stomen voor de trainingen en wedstrijden. Karel Van Eetvelt, vanaf april de nieuwe CEO van anderlecht, zal straks moeten beslissen of het uitbesteden van tijdrovende revalidaties niet te zwaar doorweegt in het budget.
0 x

t4nd
Invaller
Berichten: 803
Lid geworden op: 31 aug 2016, 06:57

Re: RSC anderlecht

Bericht door t4nd » 21 mar 2020, 15:29

Zetterberg ontslagen :coffee:
0 x

t4nd
Invaller
Berichten: 803
Lid geworden op: 31 aug 2016, 06:57

Re: RSC anderlecht

Bericht door t4nd » 04 apr 2020, 20:41

Voor wie het nog niet gelezen had:
Ze lachen hem vierkant uit - Het Laatste Nieuws - Ma. 30 Mar. 2020

In het Engels heet het: 'In the blink of an eye.'

Razendsnel.
Een voorzitter van een G5-club vertelde afgelopen dinsdag aan de telefoon: "Het is te gek voor woorden om spelers nog te motiveren voor één wedstrijd. Nu meteen stoppen. En dan moet volgend seizoen maar met 18 - so be it." In the blink of an eye en zelfs zonder te knipperen met dat oog kwam dezelfde man dit weekend ineens aankondigen dat zijn club "graag de laatste competitiewedstrijd wil spelen, want wij zijn geen opportunisten". Hè hè.
Doe dan maar Luciano D'Onofrio. Of Vincent Mannaert. Hun route nam sinds de lockdown op 13 maart geen bochten. De eerste wil kunnen voetballen in juni (en daarna) als dat mag, de tweede voorziet in zo'n geval een hoop problemen en wil nu ophouden met de competitie. Je kunt hún standpunt evengoed verdenken van opportunisme. Maar de 'so be it' van D'Onofrio en Mannaert is dan weer oprecht. Van alle Pro League-leden zijn zij de dappersten.

Neem nu bijvoorbeeld Marc Coucke. Hij was in grote vorm, toen hij afgelopen woensdag omstreeks halftwaalf inbelde op de conferencecall met de leden van de Raad van Bestuur van de Pro League. "anderlecht wil de play-offs kunnen afwerken, als het moet in juni, of in juli. Met of zonder publiek."
Coucke kreeg meteen de wind van voor. Sommige leden protesteerden, andere lachten hem vierkant uit toen Coucke opperde dat "anderlecht in play-off 1 nog vijfde zou worden". De wijze waarop de sterke man van anderlecht werd aangepakt, was volgens 'getuigen' tamelijk hard. "Roger Vanden Stock is altijd met veel meer respect en egards behandeld", aldus een clubleider.
Toen een gepikeerde Coucke wat later tijdens de conferencecall voorstelde om "de competitie nietig te verklaren, zonder kampioen", merkte de rest in de chatgroep hoe Mannaert klaar was om Coucke door de draad te trekken. Uiteindelijk bedaarde de sfeer, en nam Coucke gas terug. Hij toonde plots wél begrip voor de visie van de kleinere clubs, en leek zijn Don Quichot-houding in te zien.
Als Coucke ná de conferencecall enkele clubleiders persoonlijk belt om het smeulende brandje te blussen, is iedereen bereid om over te gaan tot de orde van de dag. Tot Coucke vrijdagvoormiddag in het kot bij Vincent Fierens op VTM dan tóch weer de voorhamer bovenhaalde: "Voetballen in juli - als het dan mag - en de nieuwe competitie laten starten op 15 september, of zo." Een paar clubleiders verslikten zich in hun aperitief en wisten niet wat zij hoorden. "Is die in zijn quarantaine gek geworden?" Anderen vonden hem al gek. En "onberekenbaar" - "je kunt die mens dus niet geloven op zijn woord."

Marc Coucke heeft niet veel vrienden meer in het Belgische profvoetbal - omzeggens geen. Hij doet het imago van RSC anderlecht vaak meer kwaad dan goed. En dat is jammer, want zelfs zijn grootste criticasters moeten toegeven dat Coucke hemel en aarde zou bewegen om van anderlecht weer een eersterangsclub te maken. Maar zijn modus operandi is op zijn zachtst gezegd onbeholpen.

Als Marc Coucke op 8 januari naar Spanje vliegt om aan te sluiten bij de winterstage van anderlecht, is hij in het gezelschap van (dan nog) sportief directeur Michael Verschueren. Coucke en Verschueren houden meetings, staan samen langs de lijn op training, en gaan op een avond ook uit eten met VTM-analist Gilles De Bilde. Op geen enkel moment in de drie dagen die ze samen zijn, vertelt Coucke aan zijn rechterhand over de nieuwe paleisrevolutie die hij finaal op 13 januari aankondigt op de Raad van Bestuur. Verschueren voelt zich in de rug geschoten en laat dat ook weten aan Coucke. De jongste Verschueren is zijn vertrouwen in zijn baas kwijt. Nochtans had hij Coucke tot dan altijd uit de wind gezet en verdedigd in de media en tegenover de fans.

Stank voor dank. Verschueren weet nu hoe Luc Devroe zich moet gevoeld hebben toen hij destijds dezelfde ezelsstamp kreeg van iemand met wie hij in goede tijden zelfs samen op reis ging. Binnen de vier muren van Neerpede vragen werknemers zich af of Vincent Kompany doorheeft dat Coucke de eerste was om 'Project Kompany' in twijfel te trekken. Het slagveld aan trainers en sportief directeurs dat Coucke aanrichtte, maakte van Neerpede een Huis van Wantrouwen. Veel maatjes heeft de voorzitter zelfs niet in zijn eigen club. Marc Coucke heeft een jaar lang de financiële malaise van anderlecht in de schoenen kunnen schuiven van Herman Van Holsbeeck en Roger Vanden Stock. Maar zijn de bloedrode cijfers die Karel Van Eetvelt onder ogen kreeg nog steeds de schuld van mensen die al sinds december 2017 weg zijn?

De eerste drie beleidsdaden van Van Eetvelt waren het wegpromoveren van Verschueren, het ontslag van Pär Zetterberg, en de vraag aan de spelersgroep om een deel van hun salaris af te staan wegens de coronacrisis. Je kunt op een populairdere manier je entree maken. Maar Van Eetvelt heeft naar verluidt weinig keuze. De ramen en deuren in Neerpede stonden de voorbije tijd blijkbaar vaak wagenwijd open. Marc Coucke is buitengewoon verstandig. Met een brede culturele bagage. Een familieman. Praten met Coucke is boeiend en interessant. En sommige kleuters van de Pro League horen wél respect te tonen voor Coucke - zij kunnen slechts dromen van het ondernemerssucces dat de man bereikte. Maar voetbal is eenvoudigweg zijn dada niet. Coucke is in het (top)voetbal niet in zijn comfortzone. Hij kan de situaties, omstandigheden en de mensen onvoldoende inschatten. Hij maakt hierdoor foute keuzes. Coucke dénkt veel van het voetbalbestel te weten, maar dat is vaak niet zo. Hij wil dan corrigeren maar doet dat veelal overhaast en emotieloos.

Hoe zou Marc Coucke zich voelen in de voorzittersstoel van RSC anderlecht? De gedrevenheid waarmee hij vorige woensdag de conferencecall aanpakte, toont weliswaar geen ceremoniële president - integendeel. Maar kon hij zich eind 2017 nog opwerpen als de superheld die anderlecht 'uit de donkere Middeleeuwen' zou halen, dan heeft Marc Coucke vandaag bijzonder veel van zijn krediet verloren. Superman is van zijn paard gevallen. Dat krijg je, als je nog weinig vrienden overhoudt. En als je altijd maar chicanes maakt in je beleid en in je communicatie. Dan word je zelfs verjaagd uit je eigen tribune van je 'wèreldploegsje'. Je gelooft Marc Coucke in veel van wat hij vertelt. Maar zijn theaterstuk van afgelopen week heeft hem in voetbalmiddens enkel nóg meer hoongelach opgeleverd.

STEPHAN KEYGNAERT ■
1 x

IsO
Supersub
Berichten: 1430
Lid geworden op: 02 jun 2016, 17:14

Re: RSC anderlecht

Bericht door IsO » 06 apr 2020, 17:31

1 x

Gebruikersavatar
Khas
Sleutelspeler
Berichten: 3742
Lid geworden op: 29 mei 2016, 17:49

Re: RSC anderlecht

Bericht door Khas » 06 apr 2020, 17:53

Herbronnen in amateur graag
2 x
"Those who were dancing were thought to be stupid by those that could not hear the music."

Do what thou wilt, shall be the whole of the law.

Blackburn
Profvoetballer
Berichten: 311
Lid geworden op: 04 jul 2016, 10:26

Re: RSC anderlecht

Bericht door Blackburn » 07 apr 2020, 00:09

Royal Socialist Club anderlecht...
2 x

IsO
Supersub
Berichten: 1430
Lid geworden op: 02 jun 2016, 17:14

Re: RSC anderlecht

Bericht door IsO » 07 apr 2020, 07:54

0 x

Tiki Taka
Sleutelspeler
Berichten: 4004
Lid geworden op: 30 mei 2016, 10:08

Re: RSC anderlecht

Bericht door Tiki Taka » 07 apr 2020, 09:12

Hoe laag kan men vallen? Het eens zo fiere en zelf uitgeroepen instituut, daar schiet nu niks meer van over.
Wat een bende zielige losers.
0 x

Gebruikersavatar
Duffman
Invaller
Berichten: 726
Lid geworden op: 30 mei 2016, 10:05
Locatie: Het gat van Pluto

Re: RSC anderlecht

Bericht door Duffman » 07 apr 2020, 09:16

Lectuur voor Vince en Bart, voor in het het geval ze het misschien ooit nog zouden overwegen om op huichelaar zijn vraag in te gaan... :

https://www.standaard.be/cnt/t41cqk18

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2014/05/30 ... c9TasUCWls
0 x
“Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion.”
- Michael Jordan -

IsO
Supersub
Berichten: 1430
Lid geworden op: 02 jun 2016, 17:14

Re: RSC anderlecht

Bericht door IsO » 07 apr 2020, 10:06

Tiki Taka schreef:
07 apr 2020, 09:12
Hoe laag kan men vallen? Het eens zo fiere en zelf uitgeroepen instituut, daar schiet nu niks meer van over.
Wat een bende zielige losers.
Het bedelinstituut.
0 x

Gebruikersavatar
Khas
Sleutelspeler
Berichten: 3742
Lid geworden op: 29 mei 2016, 17:49

Re: RSC anderlecht

Bericht door Khas » 07 apr 2020, 10:19

Van nekken naar Cercle toestanden op een paar jaar. :Mrgreen:
1 x
"Those who were dancing were thought to be stupid by those that could not hear the music."

Do what thou wilt, shall be the whole of the law.

IsO
Supersub
Berichten: 1430
Lid geworden op: 02 jun 2016, 17:14

Re: RSC anderlecht

Bericht door IsO » 07 apr 2020, 10:38

Khas schreef:
07 apr 2020, 10:19
Van nekken naar Cercle toestanden op een paar jaar. :Mrgreen:
Altijd al trutten in disguise geweest. Nu valt die disguise duidelijk weg.
0 x

Rafke7
Profvoetballer
Berichten: 415
Lid geworden op: 30 mei 2016, 23:57

Re: RSC anderlecht

Bericht door Rafke7 » 07 apr 2020, 10:52

Nog beter, Cercletje steunt het voorstel van anderlecht. Zij vinden het moedig :brechtje:
2 x

kingpietro105
Profvoetballer
Berichten: 442
Lid geworden op: 17 sep 2018, 09:04
Locatie: Gijzegem

Re: RSC anderlecht

Bericht door kingpietro105 » 07 apr 2020, 13:32

https://www.voetbalprimeur.be/nieuws/92 ... rken-.html

Zelf AA Gent steunt ons. En ik kan in hun verhaal ook wel inkomen. Onze voorzitter prees gent nog over het feit dat ze hun grote schulden hebben weggewerkt door hard te werken en zo een nieuw stadion en sportief kon groeien.

Gent zat in misschien een ergere situatie dan anderlecht en zij hebben door hard te werken er uitgekomen.
0 x
Jeugdscheidsrechter

Gebruikersavatar
Duffman
Invaller
Berichten: 726
Lid geworden op: 30 mei 2016, 10:05
Locatie: Het gat van Pluto

Re: RSC anderlecht

Bericht door Duffman » 07 apr 2020, 15:58

https://www.hln.be/sport/voetbal/belgis ... ~a34e864f/

Allé, de überprofiteurs zijn er ook weer als de kippen bij. Alweer een mogelijkheid om hun zielige bestaan wat langer kunstmatig te rekken via de financiën van een ander.
1 x
“Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion.”
- Michael Jordan -

Plaats reactie