EURO 2024

Al het buitenlands en internationaal voetbalnieuws.
Plaats reactie
IsO
Sleutelspeler
Berichten: 3305
Lid geworden op: 02 jun 2016, 17:14

EURO 2024

Bericht door IsO »

Een topic over het aankomende Europees Kampioenschap Voetbal.
IsO
Sleutelspeler
Berichten: 3305
Lid geworden op: 02 jun 2016, 17:14

Re: EURO 2024

Bericht door IsO »

Ronald Koeman (Nederlands bondscoach) pleit ervoor om een ruimere selectie te mogen meenemen naar het EK. Ook Nagelsmann en andere bondscoaches zouden achter dat standpunt staan, dat ook aan de UEFA zou worden gecommuniceerd. Ik vermoed dat Tedesco zich daar niet tegen zou verzetten.
Sanders
Supersub
Berichten: 1031
Lid geworden op: 04 okt 2021, 15:03

Re: EURO 2024

Bericht door Sanders »

IsO schreef: 27 mar 2024, 13:22 Ronald Koeman (Nederlands bondscoach) pleit ervoor om een ruimere selectie te mogen meenemen naar het EK. Ook Nagelsmann en andere bondscoaches zouden achter dat standpunt staan, dat ook aan de UEFA zou worden gecommuniceerd. Ik vermoed dat Tedesco zich daar niet tegen zou verzetten.
Ik ben altijd argwanend als ze met dat voorstel afkomen.
Martinez was ook zo'n voorstander hiervan. De afgelopen interland periode bestond zijn kern uit 31 spelers! 8 spelers meer dus die anders misschien enkele dagen verlof konden krijgen van hun club.

In theorie klinkt dat allemaal mooi, want ze willen een ruimere kern om meer rotatiemogelijkheden te hebben om spelers te sparen.
Maar in praktijk is dat toch allemaal zever in pakskes.
Er zijn op een WK/EK maar 2 matchen waarin je je basisspelers kan laten rusten: een derde groepsmatch als je al geplaatst bent en de kleine finale als die u niet interesseert.
De overige matchen zijn de basiselftallen vaak dezelfde (op een blessure of schorsing na). Zelfs met een kern van 23 heb je op het einde van een eindronde altijd de bemerking, zelfs bij je eigen land: "tiens was die of die ook mee". Spelers die geen minuut meedoen, maar die wel 4 weken (of langer) vakantie en rust missen om mee te gaan naar een eindronde. Je kan niet enerzijds meer rust eisen voor je spelers en dan anderzijds nog meer spelers hun zomervakantie laten "opofferen".
Ik weet wel dat ze die vakantie dan na de eindronde nemen, maar hierdoor missen ze een (groot deel van de) voorbereiding en moeten ze vaak te snel weer in competitie treden.
Als je 23 spelers kan selecteren, kan je simpel gesteld elke positie dubbel kiezen plus een extra doelman (2 x 11 spelers + derde keeper). Je kan er toch maar 5 wisselen en er mogen er al 9 of 11 op de bank zitten. Sommige spelers zijn dan ook nog polyvalent.
Waarom moeten daar dan nog extra spelers aan toegevoegd worden?

Om nog niet te spreken over de premies die ook aan die jongens moeten uitbetaald worden bij behaalde doelen. Je moet ook meer hotelkamers, begeleiding, accommodatie,... huren. Dus het wordt financieel ook weer duurder.
HeervanBiesen
A-kern
Berichten: 625
Lid geworden op: 26 jun 2017, 16:56

Re: EURO 2024

Bericht door HeervanBiesen »

Mooi dat Oekraïne in onze poule komt.
Onlangs transfermarkt gechecked, omdat Premier League clubs achter het nieuwe goudhaantje van Shaktar zitten (clausule 150M).

Daar lopen toch weer spelers met een deftige marktwaarde rond bij Shaktar van eigen bodem.
Plaats reactie