Forumreglement

Al het buitenlands en internationaal voetbalnieuws.
Gesloten
Gebruikersavatar
Khas
Sleutelspeler
Berichten: 3751
Lid geworden op: 29 mei 2016, 17:49

Forumreglement

Bericht door Khas »

1.Algemeen
1.1. Welkom
Welkom op de opvolger van ForumClub, zijnde ForumClub1891! Na de heel plotse beslissing van de vorige beheerders waren er al snel een paar kernleden overtuigd om een opvolger te lanceren. Een goed forum kan echter niet werken zonder goede en duidelijke regels, dus misschien toch allemaal even de tijd nemen om dit door te nemen. Het is niet veel en met gezond verstand komen we al een eind weg.
1.2.Aanmaken account
Na registratie heb je in het gebruikerspaneel het volle recht om jouw account te tunen zoals je het zelf wil. Kies een leuke avatar of sig, dat maakt het zicht van het forum ook wat plezanter. Let evenwel op met de grootte van de afbeeldingen. Bij de avatar is het strikt beperkt tot een maximale grootte. Een onderschrift kent geen afbeeldingsgrenzen. Bij twijfel vraag het eens aan de moderatoren. Indien het te veel mensen stoort, zullen we vragen het aan te passen.
Dubbelaccounts zijn ten allen tijde verboden, op straffe van een warning voor de eerste gebruiker en definitieve ban van het dubbelaccount. Overduidelijke trolls en/of typetjes krijgen ook een onmiddellijke en definitieve ban.
2.Opbouw forum
2.1. Structuur
Het forum is opgedeeld in twee grote delen, namelijk een voetbaldeel en een Extra Timedeel.
In het voetbaldeel staat enkel en alleen voetbal centraal. Twee subfora gaan specifiek over Club Brugge, zijnde een nieuwsdeel en het deel met betrekking tot de transfers van Club. Daarnaast is er nog een deel respectievelijk voor alle binnen- en buitenlands voetbal. Ook een multimediadeel en het pronostiekgedeelte van het forum kan hier niet ontbreken.
Het ET-gedeelte is een beetje zoals het stamcafé uit het dagelijkse leven. Praat hier over alle koetjes en kalfjes waaraan je denkt. Het Off-Topic is het algemene deel hier, waar ruimte is om zo goed als alles te bespreken. Daarnaast nog een deel voor alle andere sporten, alsook een deel voor de gamers onder ons.
Een derde, kleiner deel van het forum is Forum-Specifiek waar alle vragen en opmerkingen over de werking van het forum opgelijst kunnen worden. Alle ruimte voor gezever, alle ruimte voor plezier. Laat jullie gaan! Dit is opgedeeld in de subfora: Off-topic (het algemene ET-gedeelte en misschien wel het leukste deel van het forum), de gamessectie en het sportdeel voor alle andere sporten naast voetbal.
2.2. Openen topics
Openen van topics als lid is toegelaten vanaf 200 posts. Gebruik ook wat het gezond verstand om wildgroei aan onnodige topics te vermijden. Onnodige topics zullen onherroepelijk verwijderd worden door de mods.
2.3. Off-topic gaan
Dit kan altijd wel eens gebeuren in een discussie. Maar probeer het toch zoveel als mogelijk te beperken.
In het voetbalgedeelte zal hier op toegezien worden in die mate dat na een paar off-topicposts de moderatoren wel een signaal zullen geven om terug on-topic te gaan wanneer het te ver gaat in hun ogen. Bij niet-naleving kan dit leiden tot een warning voor de betreffende gebruikers.
In het ET-gedeelte stelt dit probleem zich eigenlijk zelden of nooit. Dat betekent niet dat er zich niet aan bepaalde structuur gehouden moet worden, maar ingrijpen zal hier over het algemeen minder snel gebeuren.
3. Berichtinhoud
3.1 Taalgebruik
Zonder berichten is een forum niets. Let evenwel een beetje op de gebruikte schrijfstijl. Het gebruik van hoofdletters en leestekens is écht wel het minste dat we verlangen. De DT-regel is een ander teer punt uit de Nederlandse taal. Probeer het zoveel als mogelijk goed te doen. Indien er toch eens een fout gemaakt wordt (het gebeurt iedereen wel eens), no big deal uiteraard. Het kan ook gebeuren dat anderen op de fout wijzen. Dit mag indien er voor gezorgd wordt dat de verbetering niet het enige doel van de post is. Misbruik van deze regel kan gesanctioneerd worden.
3.2. Wat is allemaal toegelaten in een bericht?
A. In het voetbalgedeelte geldt een algemeen verbod op naakt. Dit is het serieuze gedeelte van het forum, dus we zien niet in waarom naakt daar überhaupt nodig zou zijn. Bovendien ook het gedeelte dat toegankelijk is zonder geregistreerd te zijn. Op straffe van een warning.
In het ET-gedeelte is naakt wel toegelaten. Alleen vragen we om gezond verstand bij de leden hierbij. Iedereen weet wel ongeveer wat de grenzen zijn. Probeer ook zoveel als mogelijk het babes-topic te gebruiken, zodat iedereen weet waar ze zich aan kunnen verwachten. We vermijden liever dat we voor vreemde verrassingen komen te staan op het werk. Excessen en misbruik zullen bestraft worden. Porno is in ieder geval verboden en leidt sowieso tot een warning.
B. Xenofoob en racistisch materiaal is eveneens verboden, eveneens op straffe van een warning.
C. Verwijten aan andere gebruikers van het forum zijn eveneens ontoelaatbaar. Het is een discussieforum, wat onmiddellijk inhoudt dat andere members recht hebben op een afwijkende mening. Ga in discussie, hoe meer hoe liever, maar doe het op een degelijke en constructieve manier. Zeg dat je niet akkoord gaat, leg uit waarom en verdedig je mening, maar scheld je tegenpartij niet uit voor 'rotte vis' en dergelijke.
Schending van deze regels leidt tot een warning.
3.3. Meningen over Club-spelers
Dé hoofdbrok van het forum. Het is echter genoegzaam bekend dat na nederlagen de gemoederen al eens hoog kunnen oplopen. Iedereen weet dan wel dat zaken beter kunnen en in het licht van de ontgoocheling begrijpen we gefrustreerde posts. Maar er zijn grenzen. Zuiver bashen van de Club of de spelers kan niet door de beugel. Beledigen van spelers evenmin, ook al mag je gerust wijzen op het gebrek aan kwaliteiten van een bepaalde speler. Onder het beledigen van spelers wordt verstaan: "Het afbreken van een speler zonder ook maar de bedoeling te hebben een discussie over de kwaliteiten van een speler aan te gaan". Gelijkgesteld daarmee staat het vervormen van spelersnamen op een manier die de mening ventileert, schoolvoorbeeld Brolingoli of De flauw.
3.4. Youtube-links
Youtubelinks zijn een veelgebruikt mechanisme in berichten, wat we erg toejuichen. Omwille van de snelheid van het forum bij het laden van pagina's willen we juist vragen om het aantal links in één bericht te beperken tot een stuk of vijf. Voornamelijk in de muziekmuur misschien iets om indachtig te zijn.
4. Specifieke regels voor het voetbalgedeelte
4.1. Transfergeruchten
In het transferdeel is er een onderscheid tussen het namedroppingtopic (Forumscouting) en een topic om alle lopende geruchten te bespreken. Probeer jullie zoveel als mogelijk aan die scheiding te houden. Probeer dus geen eigen namen voor te stellen in het geruchtentopic. Als jullie een gerucht hebben opgemerkt, zorg ervoor dat het niet enkel gebaseerd is op een bron zoals voetbalnieuws of voetbalkrant. Een degelijke bronvermelding is absoluut vereist bij het lanceren van een nieuw gerucht. Indien de bron niet openbaar gemaakt kan worden, meld deze dan aan één van de moderatoren ter bevestiging.
Daarnaast is er ook een topic voorbehouden aan Bosko. Hij verzamelt alle lopende geruchten die gebaseerd zijn op een degelijke bron en stelt in een afzonderlijk topic de betrokken speler kort al eens voor. Handig voor diegene die snel de kern van de zaak willen onthouden. Dit topic is enkel toegankelijk voor Bosko en is voor andere leden gesloten.
Ook voor officiële berichten is er een afzonderlijk topic.
5. Sanctiesysteem
5.1. Warnings
Schendingen van het reglement worden gesanctioneerd met een warning.
Daarnaast kunnen de moderatoren in groep beslissen om een warning uit te delen voor een bepaalde post of gedrag. Dit kan dus enkel op gezamenlijk initiatief van de moderatoren.
Warnings blijven openstaan gedurende 100 dagen, waarna ze één voor één vervallen.
5.2. Bans
Drie warnings voor één gebruiker staan gelijk aan een ban voor een week. Tweede keer drie warnings staan gelijk aan een definitieve ban. We maken ons sterk dat het niet nodig zal zijn om, naast de hierboven opgesomde redenen, over te gaan tot een onmiddellijke en definitieve ban. Indien toch, zal dit eveneens enkel kunnen op gezamenlijk initiatief van de moderatoren.
5.3. Transparantie
We staan sterk op de band tussen moderatoren en gebruikers. Dit kan dan ook enkel maar werken indien de gebruikers volledig op de hoogte zijn van wat de moderatoren beslist hebben. Daarom zal een apart topic aangemaakt worden in Forum-Specifiek waar alle warnings en bans, alsook de reden, opgelijst zullen worden. De openingspost van dit topic zal iedere keer aangepast worden met ook de datum van de warning erbij, om zo discussie omtrent het al dan niet vervallen zijn van een warning te vermijden.
5.4. Afwijkingen
Het moderatorenteam behoudt zich het recht voor om ten alle tijde van de toepassing van dit reglement af te wijken indien ze dit nodig achten.

Vragen? Just ask! En have fun!
Het moderatorenteam van ForumClub1891
"Those who were dancing were thought to be stupid by those that could not hear the music."

Do what thou wilt, shall be the whole of the law.
Gesloten